Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Investiguen si els nens transmeten la Covid-19 per no haver d’aturar l’escola en cas de rebrot
  • CA

L’Hospital Sant Joan de Déu realitzarà un estudi als casals d’estiu de l’Agrupació Escolar Catalana (AEC), amb l’Escola Thau Barcelona com a nucli central. Amb l’autorització prèvia de les famílies, es faran proves periòdiques als infants per conèixer l’incidència de la Covid-19 en els més petits, tot aprofitant que els casals es duen a terme en el període estiuenc.

L’anomenat Kidscorona té l’objectiu de saber fins a quin punt els infants són transmissors de la malaltia, partint de la hipòtesi que, durant el pic més fort de la pandèmia, les unitats hospitalàries de pediatria no van tenir un nombre d’ingressos superior a l’habitual. Els especialistes diuen que el gruix de criatures que no han passat la Covid-19 és molt gran, i que les que sí ho han fet han tingut uns efectes semblants o inferiors als de la grip.

Si l’estudi aconsegueix demostrar que els nens no són transmissors significatius, en el supòsit que a la tardor hi hagués rebrot, no caldria que les escoles tanquessin ni que reduïssin el nombre d’alumnes. D’aquesta manera, els centres educatius podrien continuar amb la seva activitat docent, però adoptant unes mesures rigoroses de seguretat. Així els infants no haurien de parar el seu aprenentatge ni haurien de trencar els lligams de convivència amb els seus iguals.

Per a la Institució Cultural del CIC, de la que forma part l’Escola Thau Barcelona, és una “gran satisfacció” poder col·laborar en aquesta tasca científica encapçalada per l’Hospital Sant Joan de Déu ja que es podran extreure resultats “benificiaris per a tots”. Els centres segueixen els protocols i les recomanacions del Departament d’Educació, tant per als casals d’estiu com de cara al setembre.

Més notícies
La majoria dels viatgers del metro fan servir mascareta i respecten la distància física / ACN
Prova pilot al metro per controlar la ventilació i prevenir contagis de coronavirus
Notícia: Prova pilot al metro per controlar la ventilació i prevenir contagis de coronavirus
Comparteix
El sistema Respira maximitza l'entrada d'aire fresc de l'exterior i ajuda a regular la temperatura a les estacions
El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, en una imatge d'arxiu / ACN
El Saló Alimentària torna a canviar de dates i se celebrarà el 2021 per la Covid-19
Notícia: El Saló Alimentària torna a canviar de dates i se celebrarà el 2021 per la Covid-19
Comparteix
Fira de Barcelona ja va ajornar de l'abril al setembre l'edició d'enguany però finalment opta per esperar a l'any vinent

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Veritat a juliol 01, 2020 | 13:31
    Veritat juliol 01, 2020 | 13:31
    I de mentre ahir una guarderia va tancar ahir per cas de coronavirus en un nen. I el cas dels adolescents també ho investigaran? Si realment el virus depèn de l'edat no és el mateix nois de 17/18 anys que nens de 7/8.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa