Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una investigadora de la UB, investigada per obligar una estudiant a fer de mainadera
  • CA

Ja havia estat denunciada per altres estudiants, però ara, una estudiant l’ha denunciat a la UB per assetjament laboral, en concret, per obligar-la a fer de mainadera de la seva filla, com una manera de pressionar-la perquè la investigadora és la seva directora de tesi. Es tracta, com va avançar eldiario.es, d’una investigadora de l’ICREA adscrita a la Facultat de Geografia Història de la UB, que a més, va ser premi nacional de recerca del 2021.

“Em vaig arribar a sentir com una esclava”

Segons recull Diario.es, “són diverses les investigadores i investigadors que van causar baixa per ansietat o han tingut problemes psicològics després d’estar sota les seves ordres. “Vaig arribar a sentir-me com la seva esclava”, diu una de les testimonis. De fet, l’especialista en arqueologia acumulava ja diverses denúncies per part d’estudiants, i davant d’aquest darrer cas, i segons ha informat la UB a Europa Press, ha proposat apartar-la després que una investigació interna hagi demostrat “mala praxi”, “manca de sensibilitat” i “mal clima laboral”. L’expedient encara està en fase d’al·legacions. El cas també és investigat per Inspecció de Treball.

Ara mateix, segons va explicar la Universitat i va recollir EP, ara mateix s’està en procés d’al·legacions, i que s’espera que la resolució definitiva estigui a finals d’abril. Per tant, la investigadora de moment continua formant part de la UB, ja que “s’ha de respectar el procediment”. “Des del primer moment es van posar en marxa mesures d’acompanyament”, a la doctoranda, com el cessament de tota comunicació amb la investigadora i acompanyar-la amb mesures que evitessin el contacte entre ambdues”, ha afegit la universitat.

Ara bé, com assenyala el Diario.es, la mateixa investigació interna descarta “l’assetjament laboral” perquè no va quedar acreditat que l’acadèmica “perseguís el resultat de provocar un dany psíquic o moral” a la denunciant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa