Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La investigació d’un atracament a l’Eixample fa caure una banda de lladres internacional
  • CA

Poc més d’un any després, un atracament a Barcelona ha permès desarticular una banda de lladres internacional. El robatori va tenir lloc a l’octubre de 2018, però no ha estat fins al 19 de novembre que els Mossos d’Esquadra han detingut deu persones relacionades al grup especialitzat en atracaments. Tres dels lladres han ingressat a presó i set estan en llibertat provisional. 

Els arrestats tenen entre 23 i 50 anys i són de nacionalitat uruguaiana, argentina, espanyola i marroquina, segons informa la policia catalana

La seqüència de fets engega el 6 d’octubre de 2018 en una joiera de l’Eixample. Dos homes hi van accedir, un d’ells en cadira de rodes –tot i que no tenia cap discapacitat– i tots dos ben vestits, sota el pretext de comprar un rellotge “d’alta gamma”, segons informa la policia catalana. En un moment donat es van quedar sols amb un únic treballador mentre l’altre havia marxat, i van aprofitar per demanar un got d’aigua per distreure’l. Tot seguit, quan els dos empleats estaven al magatzem, els atracadors els van abordar i amenaçar amb una pistola. Es van endur 1,3 milions d’euros en diners, joies i rellotges. A fora de la joieria dos còmplices els esperaven amb motos per fugir. 

El lladre en cadira de rodes treu una pistola a l'atracament a l'Eixample | CME

El lladre en cadira de rodes treu una pistola a l’atracament a l’Eixample | CME

A partir d’aquí va començar una investigació que ha servit per connectar diversos delinqüents. El primer a ser identificat va ser un home argentí de 39 anys, concretament al maig d’aquest any. Aquesta persona resultava ser el receptador dels objectes robats, és a dir, que s’encarregava de vendre tot allò que la banda sostreia. En el moment de la detenció portava a sobre un rellotge de 5.000 euros robat a la joieria de l’Eixample. 

L'home que simulava necessitar cadira de rodes amenaça un treballador amb una pistola | CME

L’home que simulava necessitar cadira de rodes amenaça un treballador amb una pistola | CME

L’home arrestat al maig era el propietari d’una joieria a Buenos Aires, a l’Argentina, on venia els objectes sostrets per la banda. Els Mossos van relacionar el detingut amb l’últim membre que estava en actiu de la “banda perillosa” dels Dogo, que havia estat gairebé desmantellada al 2012. Tots els integrants dels Dogo van ser arrestats, però tres d’ells van crear nous grups en sortir de presó per seguir robant.

Totes tres bandes noves han estat desarticulades per la policia catalana, l’última en aquesta última operació. Tots tres grups havien protagonitzat també homicidis i enfrontaments armats amb la policia a l’Uruguai i l’Argentina, segons detallen els Mossos. 

Finalment, la investigació dirigida pel jutjat d’instrucció número 31 va permetre identificar el cervell de l’atracament a l’Eixample. L’home que l’acompanyava en cadira de rodes va morir mesos a l’Uruguai “pocs mesos” després del robatori a Barcelona. La policia catalana va culminar la investigació el 19 de novembre amb entrades a Vallirana i a Santa Coloma de Gramenet, on es van detenir els investigats. Durant l’escorcoll es va intervenir una de les motos que es van utilitzar en l’atracament a l’Eixample.

L’organitzador del robatori a Barcelona havia canviat de domicili, va comprar vehicles cars i utilitzava el compte bancari de la seva filla de 16 anys per fer pagaments, segons els Mossos. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa