Inversió de 10 milions per sumar espais verds a Sant Martí

La comissió de Govern de l'Ajuntament aprova el projecte de la següent fase de pacificació del carrer Cristóbal de Moura

La comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte d’urbanització del següent tram del carrer Cristóbal de Moura entre els carrers Maresme i Josep Pla, al districte de Sant Martí.

Es tracta de la segona fase del procés de remodelació integral de Cristóbal de Moura, i té com a objectiu convertir-lo en un parc lineal protagonitzat pel “verd, el vianant i els espais de convivència”, segons ha informat el consistori barceloní aquest diumenge en un comunicat. L’Ajuntament preveu començar les obres al gener de 2022 i acabar-les en 14 mesos, un cop el projecte quedi aprovat de forma definitiva.

La tinenta d’alcaldia de Mobilitat de Barcelona, ​​Janet Sanz, ha explicat que es tracta d’un projecte “que concreta aquest nou model de ciutat” que està impulsant el govern de Colau i Collboni. “Amb la transformació dels dos trams condicionem el futur de tot Cristóbal de Moura”, i ha dit que l’objectiu és avançar en la urbanització de barri sense renunciar al desenvolupament econòmic.

Calendari d’actuacions al carrer Cristóbal de Moura / Ajuntament de Barcelona

10 milions

El pressupost serà de 10.090.000 d’euros, inclourà també la pacificació dels carrers propers Puigcerdà –entre Marroc i Pallars– i Veneçuela –entre Maresme i Josep Pla–, i en total renovarà 24.500 metres quadrats. Es crearà un jardí lineal que maximitzarà l’espai per a vianants: hi haurà un gran espai verd central de 26 metres d’ample, amb voreres de 3,5 metres, un carril bici i un altre per a vehicles.

Així, es crearà un espai “òptim” per als veïns, les activitats socials i el joc infantil, i s’afegirà al carrer un corredor verd que connectarà la naturalesa urbana i potenciarà la presència d’animals i plantes.

Al novembre es va estrenar el primer tram –entre els carrers Fluvià i Provençals–, el primer pas d’una actuació estratègica al 22 @ que cerca un model que generi “nous espais urbans de qualitat i amb continuïtat”.

Nou comentari