Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Inspecció de Treball revisa l’oficina de Correus tancada per excés de calor

Inspecció de Treball ha fet una visita a l’oficina número 35 de Correus de Barcelona per tal de revisar les condicions climàtiques del centre de cara als treballadors. Aquest és el mateix centre que va tancar aquest dimecres després de la denúncia dels sindicats UGT, CC.OO. i CGT. Es va aturar l’activitat laboral de la sucursal per un “excés de temperatures” que impedia els treballadors exercir la seva feina amb normalitat.

Fonts de CC.OO. han explicat a Europa Press que la mateixa Inspecció de Treball ha fet un requeriment a Correus perquè un cop solucionat el problema es reprengui l’activitat segons el que estableix l’article 21 de la Llei de Protecció de Riscos Laborals. Aquest article permet els treballadors negar-se a treballar en cas que es detecti que les condicions de treball són “perilloses”.

Pel que fa a la CGT, el sindicat ha explicat en un comunicat que el centre seguirà aturat fins que la Conselleria d’Empresa i Treball de la Generalitat “intervingui i decideixi les mesures que ha de prendre l’empresa per a la seva reobertura”. És l’autoritat laboral qui ha de decidir quan es reprèn l’activitat en aquesta oficina. Per això, el sindicat insta el departament a actuar i vigilar perquè es compleixi la Llei de Protecció de Riscos Laborals i es “preservi la salut dels qui estan treballant en l’oficina”.

Les temperatures arribaven als 33 graus

Els delegats de prevenció de riscos laborals d’UGT, CC.OO. i CGT de Catalunya van ser els qui van denunciar que es temperatures en la sucursal oscil·laven entre els 32 i 33 graus, el que suposava un “greu risc” per a la salut dels treballadors.

Pel que fa a Correus, l’empresa defensa que es tracta d'”una avaria en el sistema de climatització que està a l’espera que l’empresa proveïdora faciliti la peça de recanvi necessària per a esmenar-la”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa