Iniciativa ciutadana per retirar el nom d’un altre Borbó dels carrers de Barcelona

Junts per Catalunya dona suport a la proposta perquè Gran Via de Carles III passi a dir-se Ronda de les Corts

D’avinguda Príncep d’Astúries, a Riera de Cassoles; d’avinguda Borbó, a avinguda dels Quinze; de Secretari Coloma, a Pau Alsina. Són tres carrers de Barcelona relacionats amb la monarquia espanyola que han canviat de nom els darrers mesos. Però encara en queden. A la Barceloneta, per exemple, encara hi ha el passeig Joan de Borbó –de fet, vertebra el barri. I a les Corts hi ha la Gran Via de Carles III, en record d’un membre de la dinastia dels Borbons. Un grup de ciutadans ha decidit actuar per canviar aquesta situació, i Junts per Catalunya ha anunciat que els dona suport.

La proposta és que aquesta important artèria de la ciutat –un tram de la Ronda del Mig que la travessa– passi a dir-se Ronda de les Corts. I serà en el ple d’aquest districte on es plantejarà la iniciativa per iniciar els tràmits. Segons els impulsors del canvi, “el nom actual de Gran via de Carles III rememora un personatge històric que va continuar la repressió política a Catalunya iniciada pel seu pare Felip V, entre d’altres actuacions va prohibir l’ensenyament del català a les escoles”.

En canvi, el nom de Ronda de Les Corts el consideren “més apropiat perquè s’ajusta al seu passat geogràfic i històric i facilita l’inici d’un impuls per recuperar la toponímia dels barris del districte”. La iniciativa, de fet, sorgeix del cicle de conferències celebrades a la Biblioteca Montserrat Abelló ara fa un any, sota el títol Toponímia de les Corts. Noms de llocs i la seva història, durant el qual es van debatre possibles canvis. 

Els veïns necessiten 400 signatures per portar-ho al ple del districte, i el grup municipal de Junts per Catalunya, presidit per Elsa Artadi, ha anunciat avui que hi donarà suport. JxCat considera que “el nou nom encaixa perfectament amb les denominacions que aquesta via, la Ronda del Mig, té en creuar gairebé tota la ciutat, com són Ronda Guinardó o Ronda General Mitre”.

Més informació

Comentaris

    No volem borbons, ja els hem patit massa! 26/11/2019 4:01 pm
    i per quan el retir del del passeig de D Juan de Borbón?? (fins fa quatre dies Passeig Nacional)

Nou comentari