Una infermera de l’Hospital del Mar s’ofereix a Twitter per comunicar malalts amb familiars

Intenta pal·liar l'angoixa que provoca als parents no poder parlar ni visitar els ingressats per la Covid-19

“Els meus avis tenen 89 anys i estan sols a l’Hospital del Mar. Ens han dit que estan junts als box 47 i 48 si no m’equivoco. No tenen telefon ni saben utilitzar-lo. Els podries buscar, si us plau? Molt agraïda”. Aquesta és una de les respostes que ha rebut la infermera d’urgències del centre sanitari que s’ha ofert a Twitter per fer d’intermediària entre els malalts pel coronavirus ingressats a la seva àrea i els parents, que no poden visitar-los. 

L’emergència sanitària satura el sistema sanitari i la gran quantitat de contagis fa que calgui reduir al mínim els contactes. Per això s’està produint angoixa entre els fills i nets de la majoria de pacients, la majoria dels quals són d’edat avançada i, o bé no tenen telèfon mòbil, o tenen dificultats per fer-lo servir.

Per trencar aquest aïllament, la Marta Abelanet ha fet una piulada en què s’ofereix a buscar-los per fer una vídeotrucada amb la família o posar-los en contacte d’alguna altra manera.

La piulada s’ha viralitzat i ha rebut un miler de retuits i més de 2.000 ‘m’agrades’ en 24 hores, a més de moltes respostes. Part dels comentaris li demanen algun dels contactes que ella s’ofereix a fer, o bé li demanen comentar-ho en privat. Molts altres la feliciten per la iniciativa.

Altres infermeres en altres hospitals han tingut iniciatives similars. De fet la mateixa Marta Abelanet ha retuitejat una piulada d’una col·lega de professió de Valladolid que també s’ha ofert per fer de pont entre pacients i familiars.

Més informació

Nou comentari