Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Infectòleg de l’Hospital del Mar: “Hi haurà una tercera onada”
  • CA

L’especialista en malalties infeccioses i coordinador d’hospitalització de Covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha assegurat que la segona onada del coronavirus “està en la fase final”, però també ha advertit que al seu hospital tothom està segur que “hi haurà una tercera onada”. Güerri s’ha mostrat convençut que la intensitat del pròxim brot depèn en gran mesura de l’actitud que tingui la ciutadania durant aquesta desescalada.

“Mentre no hi hagi una forma eficaç de controlar la propagació del virus, continuarà havent-hi diferents brots en el temps i la seva intensitat dependrà del que fem com a societat”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. L’infectòleg ha explicat que, si fos per ell, les restriccions serien molt més dures. “Des d’un punt de vista epidemiològic, l’ideal seria que tothom estigués a casa, però no és viable”, ha dit. “Cal trobar un equilibri”.

La vacuna serà segura

El coordinador de Covid-19 a l’Hospital del Mar ha insistit que les vacunes que s’acabin comprant seran “segures” i ha intentat tranquil·litzar les persones que tenen dubtes sobre la seva eficàcia. “Tot i que ha sigut un procés molt ràpid, els mecanismes de seguretat funcionen igual i les agències reguladores són independents de les farmacèutiques”, ha afegit. Güerri considera que quan es disposi d’una vacuna efectiva es produirà un canvi total de plantejament.

“Una vacuna generalitzada es traduirà en una reducció dràstica de casos i permetrà acabar amb els brots”, ha assegurat. “Podrem tornar a fer vida normal”. L’infectòleg ha reconegut que, com en qualsevol altra campanya de vacunació, algunes persones potser pateixen efectes secundaris greus, “però seran casos puntuals perquè depèn més de la casuística individual que de la vacuna en sí”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a novembre 30, 2020 | 12:55
    Serafi Bandarra i Grataconys novembre 30, 2020 | 12:55
    Millor que no m' equivoqui, pero ja veurem despres de Festes
  2. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a novembre 30, 2020 | 13:08
    L'OBSERVADOR ASTORAT novembre 30, 2020 | 13:08
    “La vie est ondoyante", et aussi la Covid-19, bien sur!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa