Indignació veïnal per la tala de dos arbres emblemàtics per risc de caiguda

La tala de dos arbres centenaris als jardins de Can Ponsic, al barri de Sarrià (Sarrià-Sant Gervasi) i situats en una finca municipal on té la seu la Guàrdia Urbana del districte, ha provocat indignació veïnal. La plataforma Defensem Can Raventós ha expressat a través de Twitter el malestar per la “tala de dos pins blancs” històrics del recinte, així com “el desbrossament destraler i indiscriminat d’uns jardins que eren un petit oasi extraordinari”.

Ha estat també a través d’una piulada que ha contestat el districte de Sarrià-Sant Gervasi. “Després dels temporals de l’hivern passat aquests pins presentaven algunes branques trencades que es van tallar per l’imminent perill de caiguda“, ha recordat el districte a través de Twitter. A causa d’aquesta intervenció els arbres van quedar “descompensats”. “Quan passa això en un pi molt gran, que té un sistema radicular molt superficial, el perill que bolqui és gran”, ha justificat. És per això que el districte va decidir talar els arbres.

Amb tot, la plataforma veïnal ha respost que hi ha “mil tècniques” que permeten prevenir la caiguda d’un arbre sense necessitat de talar-lo. “Ens esteu deixant sense arbres de gran port que són font d’ombra i refugi de biodiversitat”, ha sentenciat la plataforma.

Nou comentari

Més notícies
El lloc on va caure la palmera al Parc de la Ciutadella / D.C.

Una fissura “indetectable” per fora i un cop de vent van fer caure la palmera de la Ciutadella

L'Ajuntament reforçarà la revisió de 2.000 palmeres datileres de més de 5 metres per trobar-hi anomalies
Branca caiguda de la palmera de davant de l'escola Vedruna, al Raval / Cedida

Alerta al Raval per palmeres en mal estat

La mort d'un home a Ciutadella per l'impacte d'un arbre fa que alguns veïns estiguin preocupats