Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Poques incidències al Prat en la primera jornada de vaga de Vueling
  • CA

El sindicat Stavla ha convocat per aquest dimarts una vaga de tripulants de cabina de Vueling per demanar un nou conveni i un augment de sou del 13,4% per fer front a la inflació. Tot i que aquest dilluns va anunciar que cancel·laria 25 vols, l’ACN ha informat que la primera jornada de vaga ha arrencat sense incidències a l’aeroport del Prat. Les primeres hores del matí s’han desenvolupat amb “total normalitat”. Per part seva, però, Stvla ha afirmat que el seguiment de la vaga està sent “massiu” i que, a més, les primeres hores del dia han estat un “èxit”. Segons va informar aquest dilluns el Ministeri de Transports, aproximadament 2.225 treballadors estan cridats a fer vaga.

El sindicat ha protagonitzat piquets informatius a diferents aeroports. Es calcula que l’aturada afectarà aproximadament 7.000 passatgers. Per tal que l’aturada repercuteixi al nombre mínim possible de passatgers, Vueling ha posat al seu servei autobusos que connecten Barcelona amb Madrid, Bilbao, Alacant, Màlaga, Granada i Sevilla.

Vueling donarà solucions a 9 de cada passatgers afectats

D’altra banda, fonts de l’aerolínia han afirmat a l’ACN que a 9 de cada 10 passatgers afectats per l’acció del sindicat se’ls oferirà un altre vol o servei d’autobús, o se li tornaran els diners. Paral·lelament, aquest dilluns va indicar que s’estava negociant un conveni amb els tripulants de cabina i que tenia “la màxima voluntat de continuar avançant per arribar a acords que combinin les necessitats de tots”.

La idea de Stavla és fer vaga tots els divendres, diumenges i dilluns fins al 31 de gener del 2023. Tanmateix, preveu fer vaga alguns festius, com el 24, o dies clau de Nadal com el 31 de desembre. Per part seva, el Ministeri de Transports ha activat uns serveis mínims que arribaran fins al 72% pel mes de novembre, del 71% pel desembre i gener, i del 74% per Nadal.

Més notícies
Un tren de Rodalies, en una imatge d'arxiu | Jordi Play
Convocats definitivament dos dies de vaga a Renfe
Notícia: Convocats definitivament dos dies de vaga a Renfe
Comparteix
La CGT considera que l'acord al qual van arribar l'empresa i els altres sindicats "és insuficient"
Protesta de treballadors davant de la seu de Vueling ACN
Complicacions al Prat per la vaga a Vueling durant les festes de Nadal
Notícia: Complicacions al Prat per la vaga a Vueling durant les festes de Nadal
Comparteix
Les protestes dels tripulants de cabina de la companyia s'allargaran des de l'1 de novembre fins al 31 de gener del 2023
El primer dia de vaga serà el pròxim 28 d'octubre / ACN
Els treballadors de Ryanair convoquen una nova vaga
Notícia: Els treballadors de Ryanair convoquen una nova vaga
Comparteix
Es preveu que les aturades durin fins al pròxim mes de gener
Imatge d'arxiu de passatgers pujant a un tren / ACN
Els sindicats de Renfe convoquen una vaga de tres dies
Notícia: Els sindicats de Renfe convoquen una vaga de tres dies
Comparteix
L'objectiu de l'acció és denunciar la "manca de receptivitat" de l'empresa a l'hora de negociar una millora de les condicions laborals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa