Imputen quatre policies nacionals acusats d'actuar amb "agressivitat" durant l'1-O

"No era necessari retorçar colls", diu l'Ajuntament, que els acusa d'intervenir de forma agressiva

El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha citat a declarar com a imputats quatre policies nacionals més per les càrregues de l'1-O a Barcelona, segons ha avançat l'Ara i han confirmat fonts municipals. Ho ha fet en resposta a una petició de l'Ajuntament, que actua com a acusació popular. En concret, aquests agents van intervenir a l'Escola Víctor Català de Nou Barris.

Segons el consistori, "no era necessari retorçar colls, fer trepitjades estant la persona a terra, donar cops a la cara o usar les defenses policials contra les extremitats superiors", i més quan els votants mostraven una actitud "pacífica". Amb aquests ja són 55 els policies nacionals investigats, entre ells 8 caps, tots els que van dirigir el dispositiu a les escoles de Barcelona.

El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha informat de la imputació dels quatre policies a través de Twitter. El membre del govern de Colau ha recordat que se'ls investiga per agressions a sis votants de l'escola Víctor Català, situat al barri de Verdun, a Nou Barris. 

En el seu escrit, l'Ajuntament argumenta que en un vídeo es pot observar "de manera clara i contundent" que les persones que estan a l'interior de l'Escola Víctor Català estan en una actitud "escrupolosament pacífica i tranquil·la". "En cap moment es pot observar cap tipus de resistència activa, agressivitat o violència, sinó tot el contrari", afegeix.

En canvi, remarca que els agents van entrar a l'interior "sense que consti que formulin cap tipus d'avís, requeriment o advertiment". "Es pot veure com de seguida diverses persones es disposen a sortir tranquil·lament però, tot i això, els agents els empenten per darrere amb certa agressivitat i sense cap mena de justificació", continua l'escrit.

Més informació
Comentaris (2)
JORDI Fa 12 dies
LOS ESTADOS SE DEFIENDEN EN TODO EL MUNDO
joan pau Fa 12 dies
penjats dels ous i patejats fins a ...