Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Idees i joguines per a entretenir els nens durant el confinament
  • CA

Ningú va dir que la quarantena pel coronavirus amb fills, feina o amb altres circumstàncies, seria fàcil. Durant aquests dies de confinament, són moltes les recomanacions que ens arriben per totes bandes i milers de pares se senten desbordats per intentar arribar a complir les expectatives marcades i amb la sensació de no arribar a tot perquè el que semblava que seria ‘tenir tot el temps del món’ no és així.

Com entretenir als més petits que no entenen per què no es pot anar a l’escola o al parc a jugar? En aquests dies de quarantena, jugar és el millor aliat per a tota la família. Els beneficis físics i mentals vénen avalats per rigorosos estudis científics.

El fabricant de joguines Famosa i l’Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU) recullen en una guia amb recomanacions per a cuidar i entretenir als nens jugant durant la quarantena i molts són els pares que, segons han anat explicant a les seves xarxes socials, estan provant aquest tipus de consells.

Chiara Ferragni, Jennifer Lopez, Heidi Klum, Sara Carbonero, Pilar Rubio, Verdeliss, Tania Llasera o Alice Campello són algunes de les famoses que estan posant en pràctica recomanacions com aquestes:

– Explicar jugant. A través del joc i les joguines es pot ajudar a explicar la situació. Per exemple, amb figures d’acció, nines, peluixos o marionetes es poden representar les situacions que s’estan vivint, intentant reflectir que estem a casa i no podem sortir, que és una cosa temporal o que els sanitaris estan ajudant a molta gent. Les joguines de policies, bombers, militars i metges es converteixen en referents entre els nens, que els estan veient com els seus herois.

– Crear una rutina. Els nens estan acostumades a elles i podem fer que el joc sigui la principal activitat d’aquesta rutina diària. Ajuda a continuar mantenint la tranquil·litat i disminueix la seva frustració perquè no es generen expectatives o desitjos que no es compliran. Pot ser amb o sense joguines.

– Donar cert control i certes responsabilitats convertint-les en jocs. Davant una situació en la qual existeix tanta incertesa, els nens se sentiran millor si tenen cert control. Depenent de l’edat del nen, es poden realitzar assemblees (com a l’escola!) en les quals decidir quines activitats es realitzen. També és positiu per als nens tenir certes responsabilitats, adequades a la seva edat, que es poden plantejar com a jocs. Per exemple, competicions (a veure qui recull abans) o preparar algun menjar tan divertit com les que s’organitzen a casa d’Álvaro Morata i Alice Campello, que no dubten a pintar uns bigotis verds als seus petits amb els que estaven d’allò més graciosos.

– No oblidar la higiene diària és rellevant. Hem d’ensenyar-los a rentar-se bé les mans, esternudar amb el colze, etc. i per a això també es poden utilitzar nines o dibuixos a les mans. Això és el que ha fet la princesa Victòria de Suècia i el seu marit Daniel, que han compartit a les xarxes imatges en les quals es veu al príncep Daniel rentant-se les mans a consciència amb els petits Estela i Oscar.

 

– Buscar novetats. Els nens s’avorriran de les seves joguines (i de tot) i una estratègia pot ser guardar joguines i anar traient-les a poc a poc o fer alguna compra especial de joguines (on-line). Potser, alguna joguina que rebin durant aquestes dates pot tenir fins i tot un significat especial a la resta de les seves vides. Els canvis en les rutines també són tècniques que fan servir els famosos i aquests dies hem vist fer festes de disfresses a Chiara Ferragni i Sara Carbonero amb els seus respectius fills.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

His pose 😅

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni) on

Chiara i el seu fill Leone Lucia pujaven una foto vestits amb una màscara de lleó i un pijama de Woody, el mític protagonista de ‘Toy Story’; mentre que la dona d’Iker Casillas i el seu fill Martín, són més d’Spiderman i Sara no ha pogut resistir-se a pujar una foto del seu fill vestit amb el vestit de l’heroi de Marvel Peter Parker quan s’enfunda en el seu vestit negre i vermell.

Els famosos fan ús de la guia per a entretenir jugant: Sara Carbonero

Canviar activitats d’una habitació a una altra, com fer un pícnic o un berenar al balcó o a la terrassa o, si no es té, fins i tot en una habitació en la qual no s’acostumi a menjar; utilitzar mobles de la casa per a generar escenaris canviants de joc amb els quals utilitzar les joguines o, en cas de ser tan afortunat de tenir jardí, sortir-hi, poden ser idees magnífiques. Jennifer López ens mostrava aquests dies com el seu fill Maximilian David Anthony aprofitava per sortir al jardí en el seu hoverboard a prendre un refresc.

 

– Alliberar energia. Jugar movent-se és fonamental. Cal escoltar música i ballar, saltar, realitzar estiraments, taules de gimnàstica o de ioga però també emprar pufs, coixins, inflables o coixins per a simular baralles i alliberar adrenalina. Això de fer esport és el que fa Pilar Rubio, que ens ha mostrat fins i tot com posar-se en forma amb els nens durant els seus embarassos i postparts.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I L❤️VE YOU SO MUCH

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum) on

– Obtenir estimulació sensorial. Utilitzar jocs i joguines amb textures que fomentin el sentit tàctil també pot ser molt divertit: trobar joguines dins d’un recipient amb arròs, caminar descalços sobre diverses textures, fer ritmes amb objectes de la casa o jugar a endevinar menjar amb els ulls tancats i a través de l’olfacte o del gust.

– Ensenyar jugant també és important, per exemple amb jocs de taula o inventant d’altres en els quals s’ha de comptar, agrupar per colors o el ‘Veo, Veo’ des de diferents finestres de la casa. És temps de potenciar la creativitat innata infantil oferint materials casolans, envasos, restes o ampolles. Durant aquests dies jugar és el millor aliat de les famílies!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa