Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un hospital barceloní estrena una tècnica pionera de reconstrucció de pit
  • CA

El Centre Integral Oncològic Clara Campal de l’Hospital HM Nou Delfos de Barcelona acaba d’estrenar una tècnica pionera de reconstrucció de pit per a les pacients que han de sotmetre’s a una mastectomia radical. Es tracta d’una operació complexa durant la qual, a més d’extirpar el tumor a la pacient, els cirurgians plàstics extreuen teixit –pell, greix i vasos sanguinis– de la zona inferior de l’abdomen per moure’l al tòrax i donar-li forma d’un pit nou.

El cap del Servei de Cirurgia Plàstica del centre hospitalari, Jesús Alfonso González, ha explicat que actualment la majoria d’hospitals fan les reconstruccions mamàries amb “múscul de l’esquena, la qual cosa pot fer que més endavant la pacient pugui tenir dificultats a l’hora de moure el braç”. L’autotrasplantament directe és una tècnica que “requereix molta experiència” i per això hi ha molt pocs hospitals a l’estat espanyol que la puguin fer.

Equip especialitzat

HM Hospitales ha format un equip d’oncòlegs i cirurgians plàstics especialitzats en microcirurgia per dur a termes les intervencions, que duren unes cinc hores. Segons explica el centre, la reconstrucció mamària en directe mitjançant un autotrasplantament de teixit de l’abdomen és una tècnica que “no es pot realitzar en tots els casos” i només en recomana en les pacients que s’han fet una mastectomia radical i tenen prou pell i greix sobrant. Les dones fumadores tampoc poden sotmetre’s a la intervenció perquè el tabac facilita la formació de trombes.

Entre tres i sis mesos després de l’operació, la pacient es pot sotmetre a una micropigmentació de l’arèola del mugró, una espècie de tatuatge que simula la protuberància de la mama. Entre els avantatges que comporta la nova tècnica destaca la reducció de les seqüeles emocionals, ja que la pacient no s’arriba a veure sense el pit ni ha d’utilitzar una pròtesi mamària entre la mastectomia i l’operació de reconstrucció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa