Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Hospital Fira Salut ja està preparat per ajudar a combatre la Covid-19
  • CA

L’Hospital Fira Salut ja està a disposició del sistema sanitari per si els hospitals necessiten llits addicionals en els propers dies davant l’actual pandèmia. Les noves instal·lacions s’han habilitat en el pavelló 4 del recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona. Inicialment tenen capacitat per a 300 pacients, tot i que podrien acollir-ne 700 més de forma ràpida i permetrà donar servei a tota l’àrea metropolitana en cas que sigui necessari. L’Hospital Fira Salut pot permetre afrontar un possible repunt de casos de Covid-19, un cop acabat el confinament, i ajudarà als hospitals del territori a retornar abans a la seva activitat assistencial normal.

Llits de l'hospital de campanya Fira Salut, per a pacients de Covid-19, al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. A punt per fer-lo servir / ACN

Llits de l’hospital de campanya Fira Salut, per a pacients de Covid-19, al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. A punt per fer-lo servir / ACN

La gestió operativa de l’Hospital Fira anirà a càrrec de l’Hospital Universitari de Bellvitge, que assumirà, si fos necessari, les tasques de direcció mèdica i la gestió dels recursos humans i materials perquè el centre funcioni amb la màxima eficàcia. Els pacients seran persones que hagin superat la fase aguda de la malaltia, estiguin estables i tinguin un pronòstic d’evolució favorable. L’Hospital Fira Salut no atendrà pacients crítics ni semi crítics; que continuaran ingressats als hospitals de referència.

L'hospital de campanya del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, per a pacients de Covid-19, a punt / ACN

L’hospital de campanya del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona, per a pacients de Covid-19, a punt / ACN 

Per qüestions de seguretat s’han dissenyat dos circuits diferenciats, per a professionals i pacients, aprofitant les condicions del recinte. Els professionals accediran a través d’un pàrquing gratuït i, un cop superat el control d’accessos, entraran a una zona restringida amb vestidors, dutxes, guixetes, sales de descans, cafeteria i aules de formació. Just abans d’entrar al pavelló on hi haurà els malalts, es posaran els Equips de Protecció Individual (EPI’S) en els espais habilitats.

En cas de necessitar-ho, el personal contractat per treballar a l’Hospital Fira Salut rebrà un curs previ de formació sobre el tractament de malalts de Covid-19 i l’ús dels EPIs. També està previst un dispositiu de suport psicològic. En aquest hospital hi treballaran professionals de diferents categories (auxiliars, zeladors, infermers/res i metges i metgesses), organitzats en torns de feina en funció de les necessitats de cada moment. El centre també disposa d’imatge radiològica i servei d’analítiques. Els pacients podran comunicar-se amb els seus familiars a través de vídeo conferències que els facilitaran els mateixos sanitaris.

Un portal i una App

Fira de Barcelona ha dissenyat un portal i una app amb l’objectiu de facilitar la feina dels personal assistencial de l’Hospital Fira Salut. La plataforma disposarà de diferents apartats, entre els que figura una funcionalitat de geolocalització per ajudar al personal a orientar-se dins del recinte, el punt d’accés o l’aparcament.

A més, s’inclourà informació pràctica i preventiva per a tots els treballadors de Fira Salut com ara instruccions sobre els equips de protecció individuals que caldrà fer servir dins del centre.

Donacions per l’Hospital Fira Salut

En el muntatge de l’Hospital a la Fira hi han participat més de 300 professionals, entre els quals també una quinzena d’entitats i organitzacions com Fira de Barcelona, Metges sense fronteres, L’Ajuntament de Barcelona amb els bombers i la Guardia Urbana i també l’Ajuntament de l’Hospitalet i la seva Guardia Urbana. La Diputació de Barcelona, la policia de la Generalitat Mossos d’esquadra, els Bombers de la Generalitat i membres de l’exèrcit. A més a més, una trentena d’empreses i entitats han fet donacions amb material divers per poder habilitar l’Hospital Fira salut. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa