Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Música a l’UCI de l’Hospital del Mar per accelerar la recuperació del pacient

Els efectes positius de la música en l’estat d’ànim són prou coneguts. Però i en pacients ingressats en un hospital i en situació crítica? L’Hospital del Mar ha iniciat un estudi per comprovar com la música com a teràpia aplicada als pacients ingressats a l’UCI ajuda a la seva evolució.

Música com a medicina per accelerar la recuperació

L’hospital preveu disposar dels primers resultats abans de mig any. Però la música no és la primera vegada que entrarà en aquest hospital. L’UCI de l’Hospital del Mar té una llarga trajectòria en l’ús de la musicoteràpia, però aquesta experiència es va veure interrompuda per la pandèmia. Ara es reprèn, amb la col·laboració de la Fundació Manuel Lao i la d’Amics de l’Hospital del Mar. L’objectiu és que el pacient evolucioni més ràpidament en el seu procés de recuperació, rebi abans l’alta i ho faci amb menys seqüeles, segons ha explicat el cap del Servei de Medicina Intensiva del centre, el doctor Joan Ramon Masclans.

Una teràpia per a cada pacient

Ara bé, no serà un fil musical igual per a tots els pacients, sinó que seran tractaments individualitzats. La musicoteràpia es basa a aplicar un programa musical adaptat a cada pacient de forma individual per donar resposta a la seva situació, evolució i capacitat de resposta. La seva finalitat és ajudar a la seva evolució, reduir els nivells d’estrès i facilitar la seva interacció amb el seu entorn. També es busca reduir la necessitat de medicació sedant i ansiolítica.

Pacients amb deliri, el principal focus de l’estudi

L’estudi que s’ha posat en marxa se centrarà en pacients amb diagnòstic de deliri, hiperactiu o hipoactiu, i analitzarà l’efecte que té la musicoteràpia en reduir la incidència del deliri en aquests pacients. I com es farà? Es recolliran mostres de saliva abans i després de la intervenció per analitzar determinats metabòlits que funcionen com a indicadors dels nivells d’estrès i de benestar del malalt, per poder determinar els beneficis de l’actuació sobre el seu estat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa