Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un hospital barceloní es fa lloc entre els tres millors de l’Estat
  • CA

Barcelona ha aconseguit representació a l’elit sanitària estatal. Un dels centres hospitalaris de la capital catalana s’ha fet lloc entre els tres millors de tot el territori espanyol en el rànquing que realitza anualment l’Instituto Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada.

En concret, l’Hospital Clínic de Barcelona és el tercer equipament sanitari amb millor puntuació de l’edició d’enguany d’aquesta particular llista, escalant d’aquesta manera una posició respecte al resultat de l’any passat. Amb una valoració de 0,987 en l’Índex d’Excel·lència Hospitalària del 2022, el centre barceloní lidera també el rànquing d’hospitals catalans, una llista que aquest any està encapçalada per cinc centres de la capital catalana.

A nivell de l’Estat, el Clínic només s’ha vist superat enguany per la Fundación Jiménez Díaz de Madrid, amb una nota de 0,996, i per l’Hospital Universitario La Paz, també ubicat a la capital espanyola i que ha obtingut una valoració de 0,993 en el reputat índex. Entre els deu primers només hi ha dos centres sanitaris més catalans, l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona (0,976) i l’Hospital Quirónsalud (0,968) també de la capital catalana, que ocupen la sisena i la vuitena posició, respectivament.

Si mirem les puntuacions dels centres sanitaris catalans, el Clínic, l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital Quirónsalud ocupen les tres primeres posicions del rànquing. Entre els cinc millors equipaments del territori català es colen dos centres també de Barcelona com l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (0,935) i el Centre Mèdic Teknon.

Estudi pioner per detectar l’avenç del càncer de mama

Precisament, aquesta setmana coneixíem que l’investigador del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) José Antonio Seonane ha participat en un estudi internacional pioner liderat per la Universitat d’Stanford sobre el càncer de mama. En concret, podria ajudar a detectar quins carcinomes ductals in situ (DCIS) -un càncer de mama no invasiu o preinvasiu no potencialment mortal, però que representa un risc més alt de patir-lo més endavant- presenten un risc major de recurrència o progressió de la malaltia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa