Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els horts comunitaris volen recuperar l’activitat: “És més segur que acudir als supermercats”

L’Associació Pla i Armengol (PiA), que gestiona els horts municipals i comunitaris que porten el mateix nom, reclama en un manifest dirigit a l’Ajuntament de Barcelona que permeti la reobertura d’aquests espais malgrat el confinament. Lamenten que sí que es contempla la feina a horts particulars “productius” però no als comunitaris “perquè representen un perill per a la seguretat ciutadana”. “Anar a treballar i collir a l’hort, complint les mesures sanitàries preventives, és més segur que acudir als supermercats, on s’apleguen moltes més persones a un espai tancat”, sentencia el document. 

El manifest, al qual s’han adherit prop de 400 persones i entitats com la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), recorda que els comunitaris també són horts productius, ja que “promouen la sostenibilitat i la biodiversitat, l’economia de proximitat, la sobirania alimentària” i la “cooperació, la solidaritat i el bé comú”. A Barcelona hi ha 145 horts municipals i comunitaris. Els de Pla i Armengol, situats al barri del Guinardó (Horta-Guinardó), es van inaugurar el maig de l’any passat i compten amb 1.215 metres quadrats i 33 parcel·les gestionades per una associació formada per 180 veïns.

L’associació PiA critica que l’Ajuntament ha deixat fora els horts comunitaris de la reobertura dels particulars admesa per la Generalitat. Segons l’associació de veïns que gestiona els horts Pla i Armengol, el consistori sosté que “aquests espais són llocs de trobada de gent molt diversa i s’esgrimeix la dificultat per controlar qui hi entra”. 

Per això, l’associació demana al consistori que permeti l’accés als horts municipals i comunitaris per fer la collita i les tasques “mínimes” de manteniment per assegurar la supervivència dels horts. “Gran part” de la fruita de la temporada de tardor i hivern ja s’ha perdut, segons alerta l’associació. Si no se’ls permet reactivar-se, les hortalisses de primavera i estiu no es podran cultivar. 

La collita dels horts municipals i comunitaris solen repartir el menjar entre els membres de les associacions. En el context actual, però, l’associació Pla i Armengol indica que es portaria els aliments a menjadors socials si no es poden fer arribar a les famílies. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa