Aquest diumenge, 21 de novembre, es commemora el dia mundial de les víctimes de trànsit. Un any més, Barcelona ha homenatjat els morts, els ferits i les seves famílies al monument de record a les víctimes, al costat del passeig Marítim de Nova Icària, en un acte organitzat per l’Ajuntament de Barcelona.

Enguany, 11 persones han mort a Barcelona en sinistres de trànsit. Segons dades del consistori, set motoristes, dos conductors de vehicles de mobilitat personal, un conductor d’autobús i un vianant atropellat per un cotxe han perdut la vida des del gener. A més, 146 persones han resultat ferides greus per accidents a Barcelona, afegeix la Guàrdia Urbana.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha representat el govern municipal en l’acte de commemoració a la Nova Icària. També han estat presents el Director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’Intendent Major Pedro Velázquez, i representants de les Associacions de Víctimes de Trànsit P(A)T i Stop Accidents. En l’acte s’ha recordat que, darrere de les xifres de sinistralitat, s’amaguen persones, històries i el dol de molts coneguts i familiars.

Coincidint amb la jornada de record i conscienciació, el Servei Català de Trànsit ha recordat que 6.366 persones han mort en accidents a la xarxa viària catalana des de l’any 2000 i altres 27.650 han patit lesions de gravetat des d’aleshores. Aquest 2021, fins al 21 de novembre, hi ha hagut 119 víctimes mortals i 519 ferits greus per accident de trànsit a Catalunya

“Els accidents són evitables”, ha postulat Lamiel, que al·ludit a l’objectiu d’assolir un horitzó sense morts a la carretera: “Fem que entre tots, la Visió Zero, és a dir zero víctimes mortals per accident de trànsit l’any 2050, no sigui una utopia”.

A banda, Trànsit ha destacat avui la tasca del Servei d’Atenció a les Víctimes d’Accident de Trànsit, creat el 2012. El servei ofereix orientació jurídica, legal, psicològica, sanitària i assistencial a totes les persones víctimes o afectades per un accident. El servei ha començat a fer seguiment proactiu periòdic als familiars de les víctimes mortals dels accidents de trànsit per ajudar-los en els tràmits i donar-los suport durant l’any posterior a l’accident.

Més notícies
Un agent practicant una detenció / Mossos

A presó un home per saltar-se l’ordre d’allunyament i amenaçar l’exdona

Notícia: A presó un home per saltar-se l’ordre d’allunyament i amenaçar l’exdona
Comparteix
Va irrompre en el cotxe de la víctima, que va activar el 112 perquè el telefonista escoltés les coaccions
Notícia: A presó un home per saltar-se l’ordre d’allunyament i amenaçar l’exdona - Mobile
Toni Bou en la Trial Indoor al Palau Sant Jordi el 2020 / X-Trial

Com arribar al Palau Sant Jordi per gaudir de la Trial Indoor

Notícia: Com arribar al Palau Sant Jordi per gaudir de la Trial Indoor
Comparteix
TMB habilita un bus llançadora a la sortida de l'última jornada del campionat del món, on es resoldrà qui guanya el títol
Notícia: Com arribar al Palau Sant Jordi per gaudir de la Trial Indoor - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa