Aquest diumenge, 21 de novembre, es commemora el dia mundial de les víctimes de trànsit. Un any més, Barcelona ha homenatjat els morts, els ferits i les seves famílies al monument de record a les víctimes, al costat del passeig Marítim de Nova Icària, en un acte organitzat per l’Ajuntament de Barcelona.

Enguany, 11 persones han mort a Barcelona en sinistres de trànsit. Segons dades del consistori, set motoristes, dos conductors de vehicles de mobilitat personal, un conductor d’autobús i un vianant atropellat per un cotxe han perdut la vida des del gener. A més, 146 persones han resultat ferides greus per accidents a Barcelona, afegeix la Guàrdia Urbana.

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha representat el govern municipal en l’acte de commemoració a la Nova Icària. També han estat presents el Director del Servei Català del Trànsit, Ramon Lamiel, el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’Intendent Major Pedro Velázquez, i representants de les Associacions de Víctimes de Trànsit P(A)T i Stop Accidents. En l’acte s’ha recordat que, darrere de les xifres de sinistralitat, s’amaguen persones, històries i el dol de molts coneguts i familiars.

Coincidint amb la jornada de record i conscienciació, el Servei Català de Trànsit ha recordat que 6.366 persones han mort en accidents a la xarxa viària catalana des de l’any 2000 i altres 27.650 han patit lesions de gravetat des d’aleshores. Aquest 2021, fins al 21 de novembre, hi ha hagut 119 víctimes mortals i 519 ferits greus per accident de trànsit a Catalunya

“Els accidents són evitables”, ha postulat Lamiel, que al·ludit a l’objectiu d’assolir un horitzó sense morts a la carretera: “Fem que entre tots, la Visió Zero, és a dir zero víctimes mortals per accident de trànsit l’any 2050, no sigui una utopia”.

A banda, Trànsit ha destacat avui la tasca del Servei d’Atenció a les Víctimes d’Accident de Trànsit, creat el 2012. El servei ofereix orientació jurídica, legal, psicològica, sanitària i assistencial a totes les persones víctimes o afectades per un accident. El servei ha començat a fer seguiment proactiu periòdic als familiars de les víctimes mortals dels accidents de trànsit per ajudar-los en els tràmits i donar-los suport durant l’any posterior a l’accident.

Nou comentari

Més notícies
Un agent practicant una detenció / Mossos

A presó un home per saltar-se l’ordre d’allunyament i amenaçar l’exdona

Va irrompre en el cotxe de la víctima, que va activar el 112 perquè el telefonista escoltés les coaccions
Toni Bou en la Trial Indoor al Palau Sant Jordi el 2020 / X-Trial

Com arribar al Palau Sant Jordi per gaudir de la Trial Indoor

TMB habilita un bus llançadora a la sortida de l'última jornada del campionat del món, on es resoldrà qui guanya el títol