Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un home escala fins a una teulada per intentar entrar haixix a la presó de Wad-Ras
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han confiscat una petita quantitat d’haixix que un home va intentar lliurar a internes de la presó de Wad-Ras escalant un mur i pujant-se a una teulada per deixar la droga en una finestra.

Fonts de la Conselleria de Justícia de la Generalitat han explicat aquest dilluns a Europa Press que, sobre les 5.30 del diumenge, la patrulla de guàrdia a l’exterior de la presó va veure un vehicle acostant-se a la presó, del qual es va baixar l’home.

Es va pujar a la teulada per la part de l’entrada de visites per a deixar el paquet en una finestra que dona a la zona de dutxes de la presó. L’home va aconseguir escapar i la policia va confiscar la droga.

Per part seva, el sindicat Associació Professional de Funcionaris de Presons (APFP) ha definit l’incident de “surrealista” i considera que l’intent d’introduir la droga escalant un mur és conseqüència de la dificultat per a les internes d’aconseguir droga de la manera habitual.

“Des del decret de l’estat d’alarma la situació és molt crítica perquè l’absència de droga a la presó ha elevat la tensió entre la població reclusa”, ha assegurat APFP en un comunicat, que assenyala que a causa de la pandèmia s’han suspès els vis a vis i permisos de sortida.

El sindicat també ha criticat que la presó de dones “treballa sota mínims amb molts serveis sense funcionar i amb un 35% de la plantilla menys de l’habitual”, i demana que s’incorporin uns 300 interins a treballar en presons catalanes per a reforçar i cobrir als funcionaris que estan de baixa o de permís pel Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa