Un home escala fins a una teulada per intentar entrar haixix a la presó de Wad-Ras

El sindicat APFP avisa d'una situació "molt crítica" per l'absència de droga en presons pel confinament

Els Mossos d’Esquadra han confiscat una petita quantitat d’haixix que un home va intentar lliurar a internes de la presó de Wad-Ras escalant un mur i pujant-se a una teulada per deixar la droga en una finestra.

Fonts de la Conselleria de Justícia de la Generalitat han explicat aquest dilluns a Europa Press que, sobre les 5.30 del diumenge, la patrulla de guàrdia a l’exterior de la presó va veure un vehicle acostant-se a la presó, del qual es va baixar l’home.

Es va pujar a la teulada per la part de l’entrada de visites per a deixar el paquet en una finestra que dona a la zona de dutxes de la presó. L’home va aconseguir escapar i la policia va confiscar la droga.

Per part seva, el sindicat Associació Professional de Funcionaris de Presons (APFP) ha definit l’incident de “surrealista” i considera que l’intent d’introduir la droga escalant un mur és conseqüència de la dificultat per a les internes d’aconseguir droga de la manera habitual.

“Des del decret de l’estat d’alarma la situació és molt crítica perquè l’absència de droga a la presó ha elevat la tensió entre la població reclusa”, ha assegurat APFP en un comunicat, que assenyala que a causa de la pandèmia s’han suspès els vis a vis i permisos de sortida.

El sindicat també ha criticat que la presó de dones “treballa sota mínims amb molts serveis sense funcionar i amb un 35% de la plantilla menys de l’habitual”, i demana que s’incorporin uns 300 interins a treballar en presons catalanes per a reforçar i cobrir als funcionaris que estan de baixa o de permís pel Covid-19.

Nou comentari