Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
HM Nens, primer hospital no americà acreditat per tractar una paràlisi en nadons
  • CA

L’Hospital HM Nens de Barcelona s’ha convertit en el primer centre del món no americà acreditat per l’organització internacional Plexus Nexus per tractar la paràlisi braquial obstètrica (PBO). una lesió en el plexe braquial que es pot produir durant el naixement.

Aquest reconeixement li ha arribat des de Plexus Nexus, que treballa per educar, prevenir i tractar aquest problema, i suposa la consolidació de l’hospital monogràfic infantil
d’HM Hospitales a Barcelona com a centre especialitzat
en abordar patologies d’alta complexitat.

El director mèdic d’HM Nens, el doctor Javier Massaguer, remarca la satisfacció de ser el primer hospital europeu en aconseguir aquest reconeixement. “Per a nosaltres, és la confirmació que estem fent les coses bé. Des de la seva arribada, HM Hospitales va apostar per oferir al pacient de la sanitat privada catalana un valor afegit que és l’abordatge de la medicina d’alta complexitat, és a dir, diagnosticar i tractar malalties que requereixen de
professionals altament especialitzats. En aquest sentit, estem configurant equips que atenen les persones de manera integral proporcionant-los una solució, tot i l’elevada complexitat”.

La PBO és una afectació que pateix el grup de nervis situats al voltant de l’espatlla en el moment de l’infantament i que produeix la paràlisi del braç del nadó. Es tracta d’un problema que pateix un de cada 1.000 nounats, la gravetat del qual depèn de la localització nerviosa concreta on es produeixi (són nervis que tenen la seva arrel en la medul·la espinal i d’allà, es ramifiquen a coll, aixelles, braç, mà i dits) i del grau del dany.

El doctor Francisco Soldado, cap del Servei de Cirurgia en Traumatologia y Ortopèdia Pediàtrica de l’Hospital HM Nens, ha format un equip multidisciplinari de professionals experts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa