Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
HM Hospitales posa a disposició dels científics la base de dades dels seus pacients de Covid-19

El grup HM Hospitales –propietari a Barcelona dels centres HM Delfos, HM Nens i HM Sant Jordi– ha decidit posar a disposició de la comunitat científica internacional una base de dades clínica anonimitzada amb tota la informació disponible sobre els pacients tractats en els seus centres hospitalaris pel coronavirus SARS-CoV-2.

Aquest projecte, anomenat Covid Data Save Lives, estarà disponible de forma oberta i gratuïta a partir del dia 25 d’abril perquè grups de recerca, institucions sanitàries, universitats i entitats científiques puguin utilitzar les dades “per avançar en el coneixement clínic, adherència a tractaments i resultats assistencials del maneig de pacients d’aquesta pandèmia mundial”, segons un comunicat del grup.

HM Hospitales farà públiques les dades de 2.157 històries clíniques anonimitzades que recullen les diferents interaccions en el procés de tractament del Covid-19, incloent informació detallada sobre diagnòstics, tractaments, ingressos, passos per UCI, altes i morts, entre molts altres factors, i que també inclouen proves diagnòstiques per imatge i resultats de laboratori.

Fins ara, la majoria de les bases de dades existents sobre el COVID-19 se centren en dades demogràfiques, de manera que “aquesta base de dades representarà un pas molt rellevant per oferir a la comunitat mèdica i científica dades clíniques que els permetrà tenir una radiografia més completa i fiable del comportament de la SARS-CoV-2”, segons HM Hospitales.

La finalitat d’aquest projecte és avançar en el coneixement d’aquest virus, ja que amb aquestes dades clíniques i mitjançant intel·ligència artificial i la investigació d’experts, es poden obtenir models predictius d’evolució, epidemiològics, informació sobre la resposta als diversos tractaments aplicats, coneixements sobre el comportament del virus per a la creació d’una vacuna i dades sociodemogràfiques sobre l’impacte en la població de virus.

Està previst que el contingut s’ampliï i s’actualitzi periòdicament fins que la pandèmia es doni per finalitzada. Per obtenir les dades, serà necessari enviar una sol·licitud al correu [email protected] per ser avaluada pel Comitè Ètic de Data Science d’HM Hospitales.

Més notícies

De pediatria, a la Covid-19: “He hagut de fer un ‘reset’ per tractar amb la mort”

Notícia: De pediatria, a la Covid-19: “He hagut de fer un ‘reset’ per tractar amb la mort”
Comparteix
La doctora Gemma Talló, de l'hospital HM Nens, explica com viu l'experiència d'haver deixat la seva feina habitual per ser a la primera línia de l'epidèmia a HM Delfos
Notícia: De pediatria, a la Covid-19: “He hagut de fer un ‘reset’ per tractar amb la mort” - Mobile
L'entrada d'urgències de l'hospital HM Delfos, en una imatge d'arxiu

L’hospital HM Delfos atén un miler de malalts de Covid-19

Notícia: L’hospital HM Delfos atén un miler de malalts de Covid-19
Comparteix
El centre de Vallcarca rep pacients propis i d'altres de derivats per l'Hospital Vall d'Hebron
Notícia: L’hospital HM Delfos atén un miler de malalts de Covid-19 - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa