Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“A l’hivern pot ser que el virus es desenvolupi millor, però estarem més preparats”
  • CA

La doctora Judith Villar, adjunta al cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital del Mar, ha analitzat aquest dimarts a TV3 l’escenari de rebrot de Covid-19 que els experts dibuixen per a la tardor. En una entrevista al programa Tot es mou, ha advertit que “el fred i l’ambient sec” afavoreixen el contagi, mentre que “sembla que la calor i la humitat no agraden” al coronavirus. Ara bé, per atendre un brot tenir experiència és determinant: “A l’hivern pot ser que el virus es desenvolupi millor, però els recursos sanitaris estarem més preparats”.

“Tots els hospitals estem fent plans de contingència per si passa”, ha explicat. Ha celebrat l’alt grau de conscienciació ciutadana, mantenint les distàncies i per exemple no anant a treballar de forma presencial si es tenen símptomes. “Si arriba finalment el brot, no serà com el que hem viscut al març i abril, som optimistes”, ha dit.

D’altra banda, ha reconegut que el decret d’alarma va arribar un pèl tard: “L’ideal hagués estat confinar-nos una mica abans, segurament quan ja estàvem en situació epidèmica, quan 1 de cada 10 ja podíem ser portadors del virus”. El retard, ha valorat, “ha obligat a fer aquest confinament tan dur, rígid i llarg”. No obstant, ha subratllat que “el confinament ha funcionat” arreu del món: “Els països que han confinat abans tenen menys morts”. 

“Les ciutats grans com Barcelona i Madrid són les últimes que s’han de desconfinar”, ha assumit, perquè són les que tenen més aglomeracions i fan servir més espais tancats. En aquest sentit, veu “normal” que hagin estat “poblacions més colpejades” per la pandèmia. Tot i que recomana “ser cauts” a l’hora de fer prediccions sobre el virus, ha defensat que ja està molt clara la rellevància de la disciplina ciutadana amb les restriccions de la desescalada. Si es mantenen les distàncies i s’eviten massificacions i espais tancats plens, “la nova normalitat funciona”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa