Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Urbana reforçarà la seguretat d’agents i comissaries amb videovigilància

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat reforçar la seguretat de la Guàrdia Urbana amb càmeres de videovigilància i altres elements de protecció per als agents, els vehicles i les comissaries de la policia barcelonina. La mesura, aprovada a proposta de Junts, respon a les reclamacions efectuades per la Guàrdia Urbana després dels aldarulls que es va produir a les festes de la Mercè o l’atac que va patir la comissaria de la policia a la Rambla durant les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél.

El text no especifica quines mesures de protecció s’han d’incorporar, però sí que reclama al govern municipal que reservi una dotació pressupostària suficient per fer adquisicions d’acord amb els requeriments del cos. Fonts de Junts ha concretat al TOT Barcelona que els elements més necessaris són càmeres unipersonals i millor equipament per als agents i càmeres de videovigilància i equips de protecció antiatacs a les comissaries.

Prioritat del govern

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, s’ha mostrat partidari de reforçar la seguretat dels agents, però ha recordat que el govern municipal ja ho té com a “prioritat” i que els plans de la Guàrdia Urbana contemplen la protecció de les comissaries i l’ús de càmeres unipersonals entre els agents. Batlle ha assegurat que els atacs contra la Urbana són “puntuals”, però ha admès que generen preocupació entre els responsables de la seva àrea.

El portaveu de Junt, Jordi Martí, ha celebrat que el govern municipal hagi accedit a negociar el contingut de la proposició per dotar-la de més concreció després de les “imatges preocupants” que s’han vist els últims mesos amb atacs a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Vic, l’incendi d’una furgoneta de la Urbana a la rambla o les agressions a policies a diferents localitats del país. “Cal extremar les precaucions i incrementar mesures d’autoprotecció i seguretat de la Guàrdia Urbana”, ha insistit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa