Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana haurà d’indemnitzar la mare d’un jove mort en ser detingut
  • CA

L’asseguradora de la Guàrdia Urbana haurà de pagar 50.000 euros per la mort d’un jove de 24 anys que havia estat detingut per agents de la policia. La policia local haurà d’indemnitzar la mare del jove, que després que l’Audiència de Barcelona arxivés el cas i que l’Ajuntament no donés resposta a un recurs que va presentar ha guanyat parcialment el cas a un jutjat contenciós-administratiu. La dona exigia 105.711 euros a la Guàrdia Urbana. El jutjat contenciós-administratiu número 7 acusa els sis agents implicats de ser responsables patrimonials de la mort, ja que no van immobilitzar ni calmar el detingut, segons informa l’ACN.

Els fets van ocórrer la nit del 18 d’abril del 2009 cap a les 3:15 hores de la matinada al carrer Selva de Mar. El jove era conegut per la policia per uns disturbis a la presó, i quan el van veure li van demanar la documentació. Alberto T. O. els la va donar, segons un testimoni, però l’actitud violenta del jove va obligar els agents a reduir-lo i detenir-lo, segons la Guàrdia Urbana. Quan els agents el van introduir al cotxe patrulla el noi de 24 anys es va autolesionar donant-se cops de cap contra les finestres i les portes, segons el relat de la policia. També cridava per demanar ajuda. Un testimoni afirma que va escoltar com un agent li deia al jove que aquella nit moriria.

Els agents van avisar una segona patrulla per demanar reforços. Un tercer agent que estava a dins del cotxe va explicar que el jove es va tranquil·litzar i va parlar de videojocs, però que va tornar a donar-se cop al cap fins que va trencar l’altra finestra. Alberto T. O. va treure mig cos del cotxe i els agents el van reduir a fora, quan va quedar inconscient. La Guàrdia Urbana va avisar una ambulància, que el va traslladar a l’Hospital Clínic. El jove, però, va morir aquella mateixa nit a les 5:30 de la matinada. 

La mort va ser per “congestió” dels òrgans i una parada cardíaca

L’autòpsia va determinar que el jove tenia 1,10 grams d’alcohol per litre en sang, a més d’èxtasi i 1,31 miligrams de cocaïna i derivats. L’autòpsia també va determinar que el noi tenia ferides a la cara interna del llavi i contusions a l’escrot que no s’hauria pogut fer ell sol, i els informes mèdics asseguren que les contusions que tenia no haurien pogut produir per si soles la mort. Així, conclouen que la mort va ser per una “congestió generalitzada dels òrgans” i una parada cardíaca causada pel gran estat d’excitació que li van provocar les drogues i la detenció i contenció per part de fins a sis agents.

Una forense contractada per la família va assegurar que el jove no tenia antecedents de malalties i els tòxics que havia consumit no eren letals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa