Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Guàrdia Urbana detecta 2.200 vehicles robats i requerits en sis mesos
  • CA

Les noves tecnologies també arriben a la policia. El nou sistema de reconeixement automàtic de plaques de matrícula que porten els nous cotxes patrulla de la Guàrdia Urbana han permès recuperar 2.200 vehicles robats o requerits en només sis mesos. En aquest mig any, les càmeres, que estan instal·lades al sostre dels cotxes, han pogut fer la lectura de 695.000 matrícules.

D’aquestes lectures, el sistema va detectar 1.449 vehicles que estaven denunciats com a sostrets, mentre que 221 més tenien un requeriment policial i de uns altres 617 en constava un requeriment de precinte. El sistema està instal·lat en una desena del centenar de nous cotxes que al juny de l’any passat van començar a circular pels carrers de Barcelona.

Les noves càmeres llegeixen 40 imatges per segon / GU

Les noves càmeres llegeixen 40 imatges per segon / GU

El nou sistema consisteix en un sistema informàtic que es connecta a dos lectors del pont de llums del cotxe patrulla –un a cada costat, en posició fixa i orientat cap a terra–, que va reconeixent els caràcters alfanumèrics de les matrícules. Aquest nou sistema facilita molt la tasca als agents perquè poden llegir les matrícules tant dels cotxes que circulen com dels que estan estacionats a banda i banda del carrer.

Els lectors tenen capacitat per llegir 40 plaques de matrícula per segon i, com que tenen incorporat un sistema d’infrarojos, funcionen de nit, a l’ombra i tant a dins dels túnels com dels aparcaments. Els llistats dels cotxes i vehicles que tenen algun interès policial s’actualitzen de forma automàtica a l’ordinador que porta a bord i quan una de les càmeres detecta una matrícula buscada, el sistema avisa a través d’una pantalla.

Per ara, les matrícules que estan a la llista de la Guàrdia Urbana són les dels vehicles embargats o precintats; els d’interès policial; els reclamats per robatori; i aquells que una patrulla introdueix de forma manual al sistema. Segons l’Ajuntament de Barcelona, estan treballant amb altres organismes per tal d’incorporar les matrícules dels vehicles sense assegurança obligatòria, que no hagin passat la ITV o tinguin incidències amb la DGT, la Seguretat Social o Hisenda.

Més notícies
Els Mossos recuperen 1.000 motos de les 2.500 robades a Barcelona al 2018
Notícia: Els Mossos recuperen 1.000 motos de les 2.500 robades a Barcelona al 2018
Comparteix
El cos ha desmantellat un grup que es dedicava al robatori de vehicles a la demarcació barcelonina
Tres detinguts per robar 17 mòbils i dos rellotges a la discoteca Apolo
Notícia: Tres detinguts per robar 17 mòbils i dos rellotges a la discoteca Apolo
Comparteix
Els Mossos els han arrestat aquesta matinada i han recuperat els objectes robats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa