Una granada de mà en una deixalleria de barri

Els responsables d'un punt verd de Sant Martí alerten els Mossos perquè vagin a recollir l'artefacte

Què fas quan no saps on llençar un objecte? No hi ha contenidors per a tot, i per això a Barcelona hi ha dos recursos més: la recollida de trastos un cop per setmana –cada barri té una nit adjudicada– i els punts verds, petites deixalleries que són dins de la ciutat. Tothom en té una a prop, i els treballadors d’aquests equipaments s’hi troben de tot.

Aquest dimecres hi ha hagut un cas d’aquests a Sant Martí, al punt verd del carrer Carmen Amaya, al barri del Poblenou. Els ha arribat una granada de mà. La reacció dels operaris ha sigut avisar immediatament els Mossos d’Esquadra, que hi han enviat els artificiers del cos, els Tèdax.

Segons fonts del cos policial, els fets s’han produït cap a les nou del matí i els Tèdax han aplicat el procediment habitual: s’han endut l’artefacte potencialment perillós amb les mesures de seguretat que marca el seu protocol per destruir-lo en un lloc adequat. Els Mossos recorden que aquest és el procediment que s’han seguir sempre en cas de trobar un objecte d’aquest tipus: avisar la policia immediatament i no tocar-lo, ja que encara que siguin antics no se sap mai si encara conserven la càrrega i si poden explotar.   

Més informació

Nou comentari