Gilead fixa el preu de venda per a Remdesivir per sota del seu valor

La companyia estima en més de 1.000 milions de dòlars (888 milions d'euros) la inversió en la recerca i desenvolupament del fàrmac enguany

Gilead Science ha fixat un preu únic per a Remdesivir als països desenvolupats en 390 dòlars (uns 347 euros) per dosis. S’espera que la gran majoria dels pacients rebin un tractament de cinc dies utilitzant 6 vials, el que equival a 2.340 dòlars per a cada persona que el necessiti (2.079 euros aproximadament).

A més, Gilead informa que excepcionalment en el cas dels EUA, i a causa de les particularitats del seu sistema de salut, el preu per a les companyies d’assegurances privades serà de 520 dòlars per vial (462 euros).

En aquest sentit, la companyia destaca el cost-benefici de Remdesivir a partir dels primers resultats de l’estudi Niaid en pacients hospitalitzats amb Covid-19, que van mostrar que el fàrmac escurçava el temps de recuperació en una mitjana de quatre dies.

Prenent l’exemple dels Estats Units, una alta hospitalària més primerenca donaria com a resultat un estalvi hospitalari d’aproximadament 12.000 dòlars per pacient (prop de 10.670 euros). Així, Gilead destaca que considerant aquests estalvis immediats per al sistema de salut, “s’aprecia el valor potencial que Remdesivir proporciona”.

Segons va manifestar Daniel O’Day, president i CEO de Gilead Science en una carta oberta, la situació singular motivada per la pandèmia del coronavirus ha requerit “una solució única i excepcional per a garantir que Remdesivir sigui assequible i accessible als pacients de tot el món”. A més, la companyia considera que el fet de fixar el preu molt per sota de l’esperat pels sistemes de salut i del valor general que proporciona Remdesivir, permetrà simplificar les negociacions governamentals per a oferir un accés ràpid i ampli als pacients que el necessitin.

DONACIÓ

En els últims mesos, la companyia ha donat tot el seu subministrament existent de Remdesivir, que ascendeix a un total de 1,5 milions de vials, per a facilitar l’accés ràpid i permetre la realització d’assajos clínics. En aquesta fase posterior a la donació, la companyia segueix centrada en facilitar l’accés ràpid a Remdesivir.

La companyia estima en més de 1.000 milions de dòlars (888 milions d’euros) la inversió en el desenvolupament i la fabricació de Remdesivir enguany i ha manifestat el seu compromís de continuar investigant el seu potencial per ajudar en aquesta pandèmia de diverses maneres, com l’avaluació del tractament en una etapa més primerenca del curs de la malaltia, en entorns ambulatoris, amb una formulació inhalada, en grups de pacients addicionals i en combinació amb altres teràpies. Així com en l’augment dels subministraments per a poder satisfer l’alta demanda mundial.

Als països en vies de desenvolupament, la companyia ha arribat a acords amb els fabricants de genèrics per a lliurar el tractament a un cost substancialment menor, amb l’objectiu de garantir que tots els països del món puguin proporcionar accés al tractament.

Nou comentari