Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una gata atrapada en un dic del port de Barcelona mobilitza desenes de voluntaris
  • CA

L’associació Barcelona Gat i Gos ha coordinat aquesta setmana l’aparatós rescat d’una gata atrapada a l’interior d’un dic del port de Barcelona. Treballadors portuaris van avisar que sentien els miols al costat mateix de l’aigua i sospitaven que l’animal estava atrapat entre les peces de formigó que formen l’estructura del moll, que té uns forats pels que entra l’aigua de les onades. La gata, que l’entitat coneix com a Nena, forma part de la colònia felina del port. El seu rescat ha mobilitzat desenes de voluntaris, entre integrants de l’associació, pescadors, bombers, veterinaris i treballadors de la zona.

Barcelona Gat i Gos qualifica l’operatiu com “un dels rescats més difícils” als que s’ha enfrontat a la ciutat. Primer va muntar una estructura en suspensió, amb un palet de fusta i cordes, per crear una plataforma davant les obertures del formigó i que la gata pogués sortir tota sola. Durant la nit, però, la mala mar va trencar l’ardit. Els Bombers els van ajudar l’endemà, segons relaten en un celebrat post a Facebook, a muntar un passadís amb taulons de fusta perquè l’animal pogués salvar el desnivell sense tocar l’aigua salada.

La nova estratègia els va permetre apropar-se al forat on era i localitzar-la amb més precisió. Finalment van optar per col·locar una gàbia manual davant del forat i Nena es va atrevir a sortir dissabte a la tarda, abans de l’inici del temporal Glòria que ha començat amb molt mala mar i grans onades. L’associació es desfà en elogis cap a totes les persones i col·lectius que s’han interessat pel cas i han contribuit d’alguna manera a la “missió impossible” d’evacuar la gata. Després de donar-li aigua potable –estava assedegada, després d’una setmana sense menjar ni beure– va ser traslladada a l’Hospital Clínic Veterinari de la UAB.

.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa