Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gairebé la meitat dels barcelonins suspèn la gestió de la pandèmia del govern espanyol

Els barcelonins tenen opinions dispars sobre la gestió de la pandèmia que han fet els diferents governs. Així, mentre gairebé la meitat dels ciutadans (45%) suspenen el govern espanyol, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya en surten més ben parades, amb més d’un 50% dels barcelonins que aproven la seva gestió. Segons l’Oficina Municipal de Dades, la crisi sanitària segueix preocupant la majoria de veïns (86%), sobretot pel que fa a la situació econòmica.

Pel que fa a la gestió de la crisi que han fet les administracions, l’Ajuntament de Barcelona és el que obté un major percentatge d’aprovats (58%) entre les 3.600 persones enquestades, seguit de la Generalitat (55,9%) i seguit a certa distància pel govern espanyol (39,4%). Només un 16% considera que el govern d’Ada Colau ha fet una mala gestió de la pandèmia, per un 24% que considera que l’executiu català no ha estat a l’altura.

Més simptomàtics

El percentatge de barcelonins que declaren haver tingut símptomes de la Covid19 –sempre es parla d’una apreciació subjectiva, ja que molt poques persones han estat diagnosticades– ha anat creixent a mesura que passaven les setmanes. Si durant el mes d’abril es movia al voltant del 10%, al maig aquest percentatge va créixer fins al 18,3%.

Pel que fa a les conseqüències la crisi, el 57% dels barcelonins enquestats ha declarat tenir feina, la majoria com a assalariats. Entre aquests, un 27% ha patit un ERTO pel tancament generalitzat de negocis. Els més joves (menors de 34 anys) i els veïns de Nou Barris i Ciutat Vella han estat els més perjudicats, mentre que els treballadors de més edat i els habitants de Sarrià-Sant Gervasi han estat els que menys ho han patit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa