Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Gairebé 500 persones viuen en assentaments irregulars a Barcelona
  • CA

Als assentaments irregulars de Barcelona hi viuen 481 persones, segons ha especificat la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz. També ha detallat que la dada ha disminuït en 50 persones des de l’any passat, i ha afirmat que el consistori ha triplicat les ajudes per atendre-les després que Ciutadans demanés explicacions en comissió municipal. “Som una ciutat que vol acompanyar aquestes persones, que ja s’han vist expulsades d’altres llocs d’Europa”, ha dit Ortiz, segons recull Europa Press.

La resposta d’Ortiz a Ciutadans ha estat destacar que l’Ajuntament vol fer seguiment i no expulsions, i ha aprofitat per preguntar la regidora taronja Marilén Barceló si el que proposen és abordar la qüestió com ho va fer l’ex primer ministre francès i alcaldable amb el suport de Ciutadans, Manuel Valls. La tinenta d’alcalde va remarcar que el govern municipal ha triplicat els recursos per atendre els persones que viuen en assentaments irregulars.

Des del PDECat Maite Fandos ha ressaltat que durant el mandat de Xavier Trias es va rebaixar la xifra de persones vivint en assentaments irregulars de 736 a 384 persones. “Van venir a arreglar-ho tot, i ho estan espatllant tot”, ha considerat Fandos. El govern del consistori també ha rebut les crítiques socialistes a través de la regidora Carmen Andrés, que ha apuntat que en aquests assentaments hi viuen més persones que a les barraques als anys 90. “Com es van resoldre les barraques? Amb urbanisme que excava i tira a les persones”, ha contestat Laia Ortiz. Des del PP, Alberto Villagrasa ha ironitzat que “venien una mica de salvapàtries, i hi ha més persones en els assentaments”.

Pel que fa a ERC, Montserrat Benedí ha demanat més definició en el model d’atenció a les persones, mentre que la CUP ha advertit que el tema requereix solucions complexes perquè és conseqüència d’una mala distribució de la riquesa. El regidor no adscrit Gerard Ardanuy ha criticat la “incapacitat” de l’executiu municipal, mentre que el també no adscrit Joan Josep Puigcorbé ha sol·licitat detalls sobre l’augment de recursos. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa