Un futbolista amateur, condemnat a sis mesos de presó per insults racistes a un rival

Ajudat per 20 o 30 persones no identificades, va envoltar i amenaçar un menor després d'un partit a la Zona Franca contra el club La Montanyesa de Nou Barris

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó un futbolista amateur per haver proferit insults racistes a un rival durant un partit al camp de la Bàscula de Barcelona, a la Zona Franca. També va lesionar dues dones –germanes del noi– que intentar protegir-lo. El jove va acceptar els fets i la pena. No haurà d’ingressar a presó, però haurà d’indemnitzar les víctimes, pagar els danys causats a dos cotxes i no es podrà comunicar ni apropar-se als afectats.

Segons els fets acceptats per totes les parts, la tarda del 5 de novembre del 2016 l’acusat jugava un partit com a local al camp de la Bàscula contra el club CF Montañesa, de Nou Barris. En un moment determinat es va dirigir a un jugador rival, de 17 anys, a quil li va dir “negre de merda, fill de puta, cabell de fregall”. En acabar el partit, i juntament amb 20 o 30 persones més no identificades, armats amb pedres, cadenes i barres de ferro i de fusta, van esperar que el menor sortís del camp per agredir-lo.

Dues germanes van intervenir per protegir-lo i van aconseguir amagar-lo dins del cotxe d’una d’elles. Els agressors van envoltar el cotxe i cridaven: “O traieu el negre del cotxe o el rebento”. L’acusat, a més, va tirar tres pedres contra el cotxe i un altre turisme, que van quedar danyats. Les dues noies, a més, van patir lesions musculars lleus.

En concret, ha estat condemnat per un delicte contra la integritat moral per motius racistes, danys, lesions lleus i maltractament d’obra lleu a sis mesos de presó, sis anys i mig d’inhabilitació per a feina en l’àmbit esportiu i de lleure, quatre anys d’allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima principal i sis mesos amb dues dones més. També haurà de pagar 1.680 euros de multa, 572 euros d’indemnització pels danys morals al jugador rival i les lesions a les dues dones i 813 euros més d’indemnització pels desperfectes causats als cotxes.

Nou comentari