Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fundació ”la Caixa” i la Creu Roja s’alien per ajudar persones grans durant el confinament
  • CA

La Fundació ”la Caixa” i la Creu Roja a Catalunya han posat en marxa un programa conjunt per ajudar persones grans en situació de vulnerabilitat durant el confinament per l’epidèmia de Covid-19 causada pel coronavirus SARS-Cov-2. En el marc del Pla Creu Roja Respon, el Programa de Gent Gran de la Fundació ”la Caixa” destina 250.000 euros amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques de persones grans que travessen dificultats econòmiques. L’equip de la Creu Roja s’encarregarà de repartir als domicilis 2.500 lots amb aliments, productes d’higiene personal, targetes per comprar aliments frescos i productes de neteja de la llar.

Les dues entitats impulsen també un acompanyament telefònic de seguiment i de suport psicosocial per rebaixar el nivells d’angoixa, por i ansietat. A més a més, intensifiquen l’atenció telefònica a familiars de persones malaltes en estat crític o difuntes durant el període de confinament, per donar-los suport durant el procés de dol. Per fer front a l’impacte emocional, i en la línia de treball del programa Sempre Acompanyats, la Fundació ”la Caixa” i la Creu Roja crearan conjuntament un seguit de recomanacions i pautes adreçades a la població en general per fer front al dol amb un equip humà que durà a terme les intervencions. Entre d’altres aspectes, s’abordarà la soledat (quins sentiments genera i com es por afrontar); la vulnerabilitat; com adaptar-se a les noves situacions inesperades; com gestionar les pèrdues i els sentiments que es generen de indefensió, culpa, buit i abandó; així com acompanyar a altres persones en les seves pèrdues.

“Des dels seus orígens, fa més de cent anys, la Fundació ”la Caixa” ha posat el focus en el benestar de la gent gran. Per això, en aquests moments difícils, en què la pandèmia els fa especialment vulnerables, volem donar-los la mà per ajudar-los a superar una crisi que ens posa a prova a tots com a societat”, ha destacat el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé / Cedida

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé / Cedida

“El mandat humanitari de la Creu Roja, davant una emergència, ens fa prioritzar accions pal·liatives per a les persones que es troben en major risc de vulnerabilitat, com és el cas de les persones grans en aquesta crisi provocada pel coronavirus. Aquesta acció amb la Fundació “la Caixa” ens ajudarà a garantir el dret a l’accés a l’alimentació de la gent gran”, ha ressaltat el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Quitet. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa