Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fundació Jiménez Díaz participa en 37 projectes de recerca sobre la Covid-19
  • CA

El Grup Quirónsalud participa en 15 assajos clínics dels 51 autoritzats fins al moment pel Ministeri de Sanitat, a través de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps), per buscar alternatives de lluita contra la Covid-19, i els investigadors de la Fundació Jiménez Díaz ocupen un paper molt actiu en el desenvolupament d’aquests estudis, ja que el centre participa en 37 projectes de recerca, entre els quals hi ha 10 dels principals assajos clínics autoritzats per la Aemps. Els 15 assajos en què participa el Grup Quirónsalud suposen prop del 30% de les iniciatives posades en marxa a nivell estatal.

Entre els assajos clínics aprovats destaquen pel seu nombre i importància els destinats a provar l’eficàcia enfront de la Covid-19 de medicaments utilitzats ja en el tractament d’altres patologies, així com estudis sobre profilaxi per prevenir contagis del nou coronavirus entre professionals sanitaris i persones en contacte amb afectats.

Addicionalment als assajos clínics autoritzats per Sanitat, el Grup Quirónsalud participa en un total de 54 estudis clínics i observacionals sobre la Covid-19 que a dia d’avui es duen a terme en diversos centres del Grup situats a Madrid (Fundació Jiménez Díaz, Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Hospital Universitari Rei Joan Carles, Hospital Universitari Infanta Elena, Hospital General de Villalba, Hospital Ruber Internacional, Hospital Ruber Juan Bravo), Barcelona (Hospital Quirónsalud Barcelona, ​​Centre Mèdic Teknon, Hospital Universitari Dexeus, Hospital Universitari Sacrat Cor) i Màlaga (Hospital Quirónsalud Màlaga).

La gran majoria d’aquests estudis s’estan duent a terme amb els propis recursos de el grup, a través de projectes i metodologia desenvolupades pels propis professionals dels seus centres hospitalaris.

Una tasca investigadora que el grup destaca que posa de manifest la implicació de Quirónsalud i els seus professionals en la recerca resultats que aportin informació científica sobre nous tractaments farmacològics i efectius, i també àrees més innovadores com és el potencial ús de la medicina regenerativa per combatre aquesta infecció vírica i l’aplicació de la intel·ligència artificial per establir noves tècniques diagnòstiques automàtiques que permetin prendre decisions d’una manera molt més ràpida i segura.

La profilaxi de la infecció per Covid a professionals sanitaris és una de les àrees de coneixement en la qual estan implicats simultàniament major nombre d’hospitals de el grup, deu en total.

Infecció i efectes

La revista ‘The Lancet’ ha publicat una de les iniciatives de recerca internacionals de major impacte a nivell mundial que tracta de buscar un major coneixement científic al voltant de la pandèmia de la infecció per coronavirus i els seus possibles efectes en dones embarassades.

Aquest registre internacional que acaba d’iniciar-se estableix entre les seves intencions el fet de conèixer millor el curs de la malaltia en dones gestants, així com poder estimar d’una manera quantitativa els efectes associats d’aquesta infecció, identificant els factors de risc específics de manera que aquesta informació pugui ser utilitzada per definir estratègies de cribratge en dones embarassades.

Els resultats d’aquesta investigació ajudaran així a proposar mesures de prevenció adequades per poder realitzar una atenció clínica primerenca i directa a aquestes dones.

Quirónsalud s’uneix a aquesta iniciativa amb sis dels seus hospitals a l’estat, aportant les dades que recull en els seus centres i gràcies als quals espera contribuir a crear una base de dades robusta sobre patògens emergents que poden afectar l’embaràs.

“De nou, en el nostre compromís per oferir als nostres pacients una atenció integral, innovadora i altament efectiva, esperem començar aviat a veure els resultats d’aquesta investigació que ens permetin fer front a aquests nous desafiaments a què ens enfrontem avui dia”, assenyala el grup en un comunicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa