La fundació Francisco Franco es fa enrere: tindrà una delegada però no seu física

El president de l'enitat diu que es va expressar "malament" quan ahir celebrava la inauguració d'un local a la ciutat

Si bé ahir l’anunci que la fundació Francisco Franco obria una seu a Barcelona va remoure la ciutat, avui el president de l’entitat s’ha desdit. “Em vaig expressar malament”, justifica en conversa amb el TOT Barcelona el president de la fundació, Juan Chicharro. Finalment, al contrari del que deia ahir, els seguidors de Franco no han obert una seu física a la capital catalana. 

[r:1]

Chicharro celebrava ahir a aquest diari que havien trobat “la persona adequada” per impulsar la delegació de la fundació a Barcelona. Es tractava d’una dona jove que tenia una negoci, però de qui rebutjava donar-ne la identitat per por a “represàlies”. A més, afirmava el president de l’entitat, la seu física de la fundació a Barcelona seria el domicili d’aquesta dona. 

Finalment, però, la fundació Francisco Franco ha reculat i admet que només disposarà d’una delegada a Barcelona, que serà la dona que suposadament havia ofert casa seva com a seu física. Ella dependrà d’un coordinador general d’àmbit estatal i s’encarregarà d’organitzar actes i reunions per enarborar el llegat del dictador. Aquestes trobades se celebraran a restaurants o locals reservats per a l’ocasió. “La seu és, de moment, virtual”, precisa a aquest diari, i segons ha avançat Metrópoli Abierta

Sobre la falta de local a Barcelona, Chicharro argumenta que només en tenen a Madrid i València. “En l’era digital, funciona igual tenir una seu física que disposar d’una persona responsable”, defensa el president de l’entitat. De tota manera, el responsable de la fundació a nivell nacional avisa: “M’agradaria que existís una seu a Barcelona, però de moment no és possible”. Aquesta seu obrirà, segons Chicharro, quan es donin les “circumstàncies apropiades”. 

Més informació

Nou comentari