Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Fuig, fuig, fuig”: el rap escolar que combat el sexisme al Nadal
  • CA

L‘escola Fructuós Gelabert de Barcelona ha decidit fer un pas endavant per combatre el sexisme en els regals de Nadal. “Fuig, fuig, fuig” ha substituït el “fum, fum, fum” per convertir-se en una cançó que vol lluitar contra els regals “de nen” i “de nena”. Els alumnes de l’escola, situada al barri de la Sagrada Família (Eixample), han col·laborat amb els artistes Rikki, Xiula, Elena Gadel, Mariona Castillo i Clara Peya. 

Davant dels catàlegs de joguines que dediquen pàgines a les disfresses d’herois per a nois i les de disfresses per a les noies, els alumnes contesten “fuig, fuig, fuig”. També critiquen els anuncis nadalencs, en què les “àvies, mares i tietes” apareixen com les encarregades de parar la taula.

Les figures del pessebre també són protagonistes a la cançó. Els alumnes aixequen la veu contra els rols de gènere que representen: les dones apareixen rentant la roba o fent de verge Maria. En canvi, els “protagonistes” del pessebre són tot homes: els Reis d’Orient, el nen Jesús i el caganer. 

La comissió de gènere de l’escola, creada l’any passat, ha estat l’encarregada d’impulsar la iniciativa. Situen l’objectiu del rap en la lluita contra “els estereotips de gènere a partir de situacions típiques d’aquestes dates, com ara la tria de joguines, el bombardeig de publicitat o les representacions tradicionals nadalenques”. Es tracta de la segona campanya de Nadal engegada per la comissió de gènere. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa