Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fuig d’un hotel, salta una furgoneta i l’enxampen amb un rellotge robat per cridar l’atenció
  • CA

Aquest dimarts podria dir-se que és el dia local de la informació sobre els robatoris de rellotges. Aquest matí s’ha informat del còmput global de detencions i delictes d’aquest tipus registrats –menys que l’any anterior– i, alhora, a la tarda, s’han anunciat dues noves detencions. Un ha estat detingut per la Guàrdia Urbana quan portava un rellotge de 80.000 euros a sobre. I l’altre ha estat de casualitat. Una unitat d’antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra passava pel carrer Pelai quan han vist un home sortir corrents d’un hotel, saltar per sobre d’una furgoneta aparcada i marxar en direcció al carrer Tallers. En veure aquesta actitud, han decidit seguir-lo. Finalment, l’han trobat a un terrat i, quan l’han identificat i escorcollat, han trobat un rellotge que hauria sostret de manera violenta minuts abans a un turista. Es desconeix el valor aproximat de la peça.

L’altre cas és el que han explicat fonts de la Guàrdia Urbana. Agents de la policia barcelonina van arrestar ahir un home acusat de robar un rellotge valorat en 80.000 euros. El cos de seguretat ha indicat que l’objecte es va poder retornar al seu propietari, que havia estat víctima d’una estrebada a Ciutat Vella. Al detingut se li atribueix un delicte de robatori amb violència i un altre de falsedat documental. 

En una compareixença amb els mitjans de comunicació, els Mossos d’Esquadra han reconegut que aquesta modalitat de delinqüència ha patit un ‘boom’ els darrers anys per l’elevat benefici que pot suposar als lladres. Després d’aconseguir robar rellotges valorats en milers d’euros, els poden arribar a vendre per més del 50% del seu de valor de mercat. Així, per contrarestar aquesta tendència a l’alça, la policia ha centrat els seus esforços en desfer els grups que operen a Barcelona hi han aconseguit reduir els mesos de juliol i agost, en comparació amb l’any 2018, un 30% els robatoris violents i un 50% els furts d’aquests objectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa