Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Front social per salvar l’hort rebel de la Prosperitat
  • CA

L’hort rebel de la Prosperitat afronta aquest dimarts el tercer intent de desnonament amb un simbòlic blindatge associatiu: més de 30 entitats de Nou Barris i Sant Andreu han firmat un manifest demanant a la propietat –el banc BBVA i el fons Cerberus a través d’una immobiliària– que no desallotgi el solar fins que realment s’hagi de construir pisos a la parcel·la. L’hort comunitari, batejat com Date una huerta, no es nega pas a marxar però demana mantenir l’ús social tant temps com sigui possible per no deixar un buit al barri que potencialment pugui generar conflictes com plagues o incivisme.

Els veïns impulsors del cultiu asseguren que els amos del terreny “no han demanat cap llicència d’obres” i els acusen de voler-los fer fora únicament per tenir el solar “net”. “El barri sap per experiència que tenir solars sense cap ús vol dir tot el contrari: acumulació de brutícia, rates, degradació progressiva i afectació als habitatges i veïnat de l’entorn”, contraposen. De fet recorden que durant una dècada aquesta va ser la situació del solar conreat, ubicat al carrer Joaquim Valls 79, abans que la intervenció comunitària “dignifiqués” l’espai el novembre de 2016. 

[r:1]

El primer intent de desallotjament va ser al febrer i es va ajornar a petició del districte de Nou Barris. El segon es va avortar al juny a últim moment, també a través del consistori. Ara impulsors i front associatiu demanen novament a la propietat que s’abstingui d’una vegada de desnonar-los “mentre no construeixi al solar” i s’ofereixen a regularitzar la situació amb una cessió d’ús provisional. També reclamen a l’Ajuntament de Barcelona que faci de mediador “per tal que s’arribi a un acord satisfactori entre les parts”.

El solar té 240 metres quadrats i ha canviat de mans sis cops, segons els activistes. “Si ens fan fora perquè tornin les rates, el tornarem a ocupar l’endemà”, avisaven ja fa un any. “Ara és un espai de socialització, cultura, respecte pel medi ambient, solidaritat i projectes comunitaris oberts a tothom”, reivindiquen. O ciment o hortalisses, subrallen, però un altre solar buit no.

Més notícies
L’hort rebel de Nou Barris que desafia la banca
Notícia: L’hort rebel de Nou Barris que desafia la banca
Comparteix
Un grup de veïns del barri va ocupar un solar que portava 10 anys buit i brut | Han esquivat dos intents de desallotjament i demanen un acord d'ús provisional fins que s'edifiqui

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa