Fridays for Future denuncia que el sistema actual ens “roba la vida” davant l’emergència climàtica

En una protesta a Arc de Triomf, el moviment ha reivindicat el treball col·laboratiu contra les injustícies socials i climàtiques

El moviment Fridays for Future ha sortit al carrer aquest divendres a la tarda en el dia d’Acció Global pel Clima per denunciar que el sistema econòmic i social actual els “roba” el “temps” i la “vida” davant de l’emergència climàtica. En un manifest, el moviment alerta que aquest sistema, que defineix com a “racista, imperialista i patriarcal”, els “deixa sense futur” i els “precaritza el present” i exigeix “nous temps”.

Els activistes pel clima també adverteixen en el manifest que la pandèmia de la covid-19 és el “símptoma d’una crisi sistèmica”. Els participants a l’acció a Barcelona han fet una performance amb una xarxa a Arc de Triomf per reivindicar el treball col·laboratiu contra les injustícies climàtica i social.

Mar Mirabete, portaveu del moviment a Barcelona, ha afirmat que el sistema actual, basat en la “inacció política” i la “promesa de falses solucions”, els està “robant el temps”. “Necessitem una transició cap a un món ecosocial acompanyat de justícia climàtica”, ha afirmat a l’ACN.

Abans de la pandèmia, els moviments ecologistes havien començat a tenir pes en l’agenda social i mediàtica però, en l’emergència sanitària pel coronavirus, han perdut visibilitat pública. “No podem sortir de la crisi de la covid-19 sense sortir de la crisi climàtica, perquè les dues estan relacionades; tenen la mateixa causa: un sistema que no contempla els límits geofísics del planeta”, ha advertit Mirabete.

L’acció a Barcelona ha consistit en una performance amb una xarxa sostinguda per diversos activistes i amb l’actuació de tres ballarins. També s’ha fet un petit concert i han intervingut representants de diversos col·lectius socials, com els Iaioflautes o dels moviments per l’habitatge, per visualitzar el que consideren lluites compartides davant d’un sistema econòmic i social que els “precaritza” el present.

Comentaris

    FRAN BCN 20/03/2021 12:32 pm
    Aquests frikis no veuen més enllà dels seus nassos...el món i la economia van per altres cantons....

Nou comentari