Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fridays For Future critica la inacció de la cimera COP25 amb una seguda a plaça Sant Jaume
  • CA

El moviment Fridays For Future ha mostrat el seu descontent amb una seguda a la plaça Sant Jaume per la inacció dels governs i l’ampliació del termini per aconseguir arribar a un acord de la COP25, la Conferència de l’ONU sobre el Canvi Climàtic. Portaveus dels activistes han alertat que “no es quedaran quiets” davant la manca d’actuació de les institucions i els han recordat que els estan “vigilant”. La seguda ha aplegat més d’una cinquantena de persones de totes les edats.

També han donat suport als activistes xilens, que van veure com la conferència es traslladava a Madrid pel conflicte social que viu el país sud-americà. Fridays For Future ha volgut donar suport, també, a totes les comunitats indígenes que pateixen en primera persona les conseqüències del canvi climàtic. Així han fet un minut de silenci per recordar els activistes xilens que han mort durant el conflicte social del país.

També han recordat que estem en una “fase avançada” d’emergència climàtica, recordant que segons els últims estudis científics, “s’han superat els 3 graus d’augment de les temperatures mundials. A l’acte han participat alguns representants de ‘Greenpeace’ i del ‘Fons Mundial per la Naturalesa’.

Seguda convocada per Fridays For Future a plaça Sant Jaume davant la inacció de la COP25 / ACN - Júlia Catarineu

Seguda convocada per Fridays For Future a plaça Sant Jaume davant la inacció de la COP25 / ACN – Júlia Catarineu

Durant la seguda s’han pogut veure pancartes de Greta Thumberg, la cara que representa el moviment pel Canvi Climàtic, i molts ulls pintats a les mans dels participants per reafirmar que “estan vigilant” el govern. També han llegit un manifest on han demanat reiteradament que l’emergència climàtica sigui “la primera ordre del dia” a l’agenda política. A més han advertit que mentre els governs “mirin cap a una altra banda” ells seguiran als carrers, que és on, afirmen, hi ha “la resposta”.

El portaveu de Fridays For Future, Aitor Urruticoechea, ha explicat que estan treballant per “traçar un pla d’acció directa per aconseguir la neutralitat d’emissions”. Així mateix, també ha recordat que la solució no es basa en “traslladar les emissions a altres països com fa la Unió Europea” i que “s’ha de trobar una solució que no deixi enrere cap país”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa