Tensió i llançament d’objectes contra la línia policial a la manifestació estudiantil

Uns 25.000 estudiants s’han manifestat al centre de la ciutat per protestar contra la sentència del judici de l’1-O. La concentració ha sortit de plaça Urquinaona i quan han arribat a la prefectura de la Policia Nacional alguns estudiants han començat a increpar els agents antiavalots desplegats. S’han viscut moments tensió quan els manifestants han llançat objectes com ara ous, ampolles d’aigua i llaunes de cervesa contra les línies policials. A banda i banda de l’edifici agents de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO) i de la Policia Nacional formaven part del dispositiu que protegia l’edifici. 

La protesta s’ha aturat davant de les dependències de la policia espanyola a Via Laietana. Els càntics com “sin farlopa no sois nada” se succeïen. “¡A por ellos, oé!” era una altra de les consignes que s’escolten. Els agents de la policia espanyola estaven preparats per carregar amb els escuts i els cascos posats.

Durant el pas per la prefectura la protesta s’ha dividit entre les dues convocatòries: un tram del SEPC i un altre del Sindicat d’Estudiants. Més tard Borja Latorre, portaveu del Sindicat d’Estudiants, detallava que han volgut separar-se del SEPC perquè alguns manifestants llançaven objectes. El que ha passat primer per la prefectura ha estat la del SEPC i han continuat cap a plaça Sant Jaume, on s’ha acabat el recorregut. En el segon tram, el director de seguretat del Sindicat d’Estudiants, Ian Gallego, demanava als participants que no es tapin la cara. “Si s’amaguen és perquè volen liar-la”, justificava. Per això, animava a tots aquells que es neguen a mostrar el seu rostre a marxar de la protesta.


La manifestació ha començat poc després de les 12:00 hores amb crits d’“¡Esto con Franco sí pasaba! ” o “sense els joves no hi ha revolució!”. Els dos sindicats han animat els joves de totes les facultats de Barcelona a sumar-se a les protestes.

L’ambient en la concentració ha estat en un primer moment festiu i còmic. Amb crits com “boti, boti, boti, Rivera qui no boti!” o “si tienes un hijo subnormal, no lo trates mal, no lo trates mal, hazlo policía nacional” els estudiants segueixen les consignes que comencen quatre manifestants amb megàfons. L’ambient, però, es caldeja quan un periodista d’Antena 3 entra en directe: “Premsa espanyola, manipuladora!”.


Quan els estudiants han començat el recorregut, l’helicòpter de la Policia Nacional també ha iniciat el camí de la protesta per controlar els moviments dels estudiants des del cel. Els manifestants l’han rebut amb una xiulada i crits de “fora, les forces d’ocupació!”.

La Sara i la Marta caminaven al costat de la pancarta que liderava la protesta i on es podia llegir “les estudiants ho aturem tot”. Són dues de les estudiants d’universitat que s’han sumat a la protesta. Estan a 3r d’Innovació i Seguretat Alimentària a la universitat de Girona i han vingut a Barcelona per a la manifestació. “Ahir vam protestar a Girona i avui aquí”, explicaven.

Estudiants protesten contra la sentència del judici de l'1-O / Adrià Lizanda

Estudiants protesten contra la sentència del judici de l’1-O / Adrià Lizanda

Comentaris

    La vergonya de l'escola catalana Octubre 17, 2019 | 12:43
    Aquests són els pipiolos fruit de 40 anys d'adoctrinament pujolista a l'escola. És per posar-se a plorar i a tremolar.
    Martin Octubre 17, 2019 | 14:28
    Aquest Joves son el futur. Educats i compromesos. "Los pipiolos" son uns altres. Ah i no son centenars, sino milers!!!

Nou comentari

Més notícies

Estudiants ocupen els rectorats de la UB, la UPC i la UPF per exigir la suspensió de classes

Fan una barricada i només deixen passar professors perquè puguin fitxar
Unitats de la Brigada Mòbil a la ronda Litoral | David Cobo

Càrrega dels Mossos per desallotjar els estudiants que tallaven la ronda Litoral

Els manifestants han començat la protesta a diversos punts de la ciutat