Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fort dispositiu policial per dues manifestacions contràries a la Bonanova
  • CA

Els centres socials ocupats de La Ruïna i El Kubo, al barri de la Bonanova, han entrat de ple en la campanya electoral. Els candidats de Ciutadans, Valents i Vox han anat diverses vegades a confrontar amb els inquilins d’aquests dos espais per denunciar i “posar fi” a l’ocupació a la ciutat de Barcelona. En aquest context, aquest dimarts al vespre han coincidit dues concentracions de signe contrari al barri on estan aquests dos equipaments.

Per una banda, Ciutadans ha organitzat una concentració a les 20 hores a prop d’un dels centres ocupat. ‘Mi barrio seguro’, una entitat afí a la ultradreta, també ha cridat els seus simpatitzants a mobilitzar-se. A pocs metres, a la plaça de la Bonanova, diferents grups antifeixistes han organitzat una concentració paral·lela per donar suport a les persones que ocupen El Kubo i, alhora, “barrar el pas a la ultradreta”. Els Mossos d’Esquadra han desplegat un fort dispositiu per evitar que les dues manifestacions es trobin, mitjançant un cordó que impedeix avançar les dues manifestacions.

Ciutadans hi anirà “cada dimarts”

Durant la setmana, el clima s’ha tensat a les xarxes socials, després que els partits de dreta i ultradreta hagin avisat que tornarien a manifestar-se. Així, Anna Grau (Cs) ha aparegut aquest dimarts davant dels centres ocupats. La mateixa alcaldable de Ciutadans ha explicat que la policia no els ha deixat accedir davant de l’edifici, tal com ja van fer dimarts passat. Cal recordar que la setmana passada un grup d’activistes contraris als postulats d’aquests grups van acudir a la protesta, fet que va acabar amb càrregues policials i aldarulls. En aquella ocasió, minuts més tard també van aparèixer representants de Vox.

Aquest dimarts, Anna Grau ha tornat a defensar la seva postura, amb lemes curts i contundents. “Ocupes no, veïns sí”. “És al·lucinant. Els veïns estan desesperats. No entenc aquesta covardia de no desallotjar-los”, ja va detallar la setmana passada la candidata en un vídeo en què avisava que “vindrem aquí tots els dimarts pacíficament, ja que a les bones s’aconsegueix tot”. La candidata de Valents a les eleccions municipals, Eva Parera, va protagonitzar el passat mes de febrer una acció similar amb l’objectiu, va dir, d‘”alliberar Barcelona dels okupes“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: TxinPin a maig 03, 2023 | 02:13
    TxinPin maig 03, 2023 | 02:13
    Han tingut dos anys per anar-hi a manifestarse i no s´han presentat mai, ara que hi ha eleccions si decideixen anar allà a fer el numeret, fàcil d´adivinar que el mes que be passades les eleccions s´ha acabat el circ.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa