La fiscalia estudia recórrer l’absolució de Sandro Rosell

L'Audiència Nacional va absoldre l'expresident del Barça, que va passar gairebé dos anys en presó preventiva per un presumpte delicte que no s'ha pogut provar

La fiscalia de l’Audiència Nacional estudia recórrer la sentència que ha absolt l’expresident del Barça Sandro Rosell i cinc persones més que estaven acusades de blanquejar comissions pels drets audiovisuals de 24 partits de la selecció brasilera de futbol i un contracte de patrocini amb Nike. La Sala va considerar que no es podien provar els delictes que assenyalava l’acusació i la defensa va celebrar la resolució favorable als seus interessos.

La fiscalia va començar demanant 11 anys de presó per a Rosell, però finalment va rebaixar la seva pretensió fins a sis per blanqueig de capitals i pertinença a grup criminal. També reclamava cinc per al gestor andorrà Joan Besolí, i penes d’entre 1 any i 11 mesos i 1 any i sis mesos per a la dona de l’expresident, Marta Pineda, i els altres tres acusats: Pedro André Ramos, Josep Colomer i Shahe Ohannessian. Rosell i Besolí van estar empresonats de manera preventiva gairebé dos anys.

L’Audiència absol tots els acusats perquè entén que no s’han pogut acreditar les acusacions de la fiscalia. Segons la sentència, les proves aportades per la defensa generen “almenys dubtes”, tant pel que fa a la il·legalitat de les comissions, com respecte a les sospites apuntades sobres les diferents societats. 

Més informació

Nou comentari