Empresonen 4 dels detinguts pels aldarulls a la rodalia de la Delegació del govern espanyol

El jutjat d’instrucció número 20 de Barcelona ha ordenat aquest dimecres a la nit l’empresonament provisional els 4 dels 6 detinguts ahir –arran dels aldarulls posteriors a la concentració del davant de la Delegació del govern espanyol contra la sentència de l’1-O– que han passat a disposició judicial. Tres dels empresonats estan imputats per desordres públics, atentat a l’autoritat, lesions i danys. El quart és acusat dels mateixos delictes excepte el de lesions. 

La Fiscalia havia demanat l’empresonament, segons ha informat el col·lectiu d’advocats Alerta Solidària, que no té informació sobre els altres 2. La mateixa entitat ha explicat que el Govern també està personat a la causa.

Segons fonts de l’executiu, el Govern català demana llibertat per als detinguts amb una fiança de 2.000 euros. Les mateixes fonts del Govern han emmarcat aquesta petició en una acció protocol·lària que s’ha de dur a terme sempre que hi ha agents dels Mossos d’Esquadra ferits en el marc d’una actuació policial. Alerta Solidària, de la seva banda, demana que els detinguts siguin deixats en llibertat.

Vulneració del dret de defensa

D’altra banda, Alerta Solidària ha denunciat vulneracions del dret de defensa en el cas dels dos detinguts que hi ha hagut aquest dimecres al matí al barri barceloní d’Horta en el marc d’un acte de Ciutadans. Segons el col·lectiu, s’ha impedit durant dues hores que els detinguts poguessin veure’s amb l’advocat designat. La situació, afegeixen, s’ha mantingut fins que ha intercedit la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l’Advocacia del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Per aquest motiu, Alerta Solidària ha exigit la posada en llibertat dels dos detinguts “de forma immediata” i el cessament del conseller d’Interior, Miquel Buch, per unes pràctiques “que sembla que han après de la Guàrdia Civil”, segons opina el col·lectiu a Twitter.

Comentaris

    Maletero y extradición Octubre 16, 2019 | 22:14
    Bélgica, tierra de oportunidades...

Nou comentari