Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fiscalia demana inhabilitar un guarda de seguretat per no impedir un atac homòfob
  • CA

El fiscal d’Odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, ha posat la directa per no deixar cap escletxa als acusats de delictes d’odi. En una decisió jurídicament interessant, ha registrat una qualificació per un delicte d’odi on reclama inhabilitar un guarda de seguretat per no fer res per impedir un atac homòfob a l’establiment que vigilava al centre de Barcelona. Segons l’escrit del Fiscal, al que ha tingut accés el Món, els fets es van registrar a l’una de la matinada del 28 de juny de 2019, el dia de l’Orgull LGTB. La víctima, ACL, després d’haver participar en el pregó de la commemoració a la plaça Universitat es va dirigir a un establiment de menjar ràpid de la Ronda Universitat.

Mentre decidia que triava a la màquina dispensadora, un dels clients, es va aixecar i el va “increpar de manera agressiva” per l’esquena, el va començar a escridassar amb expressions “humiliants” com ara “tápate que das vergüenza ajena y hay niños”, “luego nos escandalizamos de las mujeres que son violadas y matadas por vestir provocativas y tú eres un ejemplo que te puede pasar”, així com “mejor que lleves un guardaespaldas, porque ahora cuando salgas, te voy a dar tal hostia que la mariconeria  te se quitar”, “vamos fuera del local que voy a hacerte hetero a hostias, hoy es el día de las hostias”,¿quieres ver cómo te las suelto?. Finalment el va empentar estampant la víctima contra la màquina sense que, sortosament, patís ferides dignes de consideració.

Coneixia l’historial de l’atacant

L’atacant, indica la Fiscalia, té nacionalitat espanyola i “nombrosos antecedents penals”. L’ara acusat compartirà banc al judici amb el guarda de seguretat del local. El fiscal Aguilar entén que el vigilant -amb antecedents penals-, “malgrat saber el caràcter altament conflictiu de l’atacant per problemes anteriors amb altres clients de l’establiment i pel tipus de persones amb les que es relacionava, veient com es desenvolupaven els mateixos, va romandre inactiu,”. Així mateix retreu que va permetre “que es portés a efecte la humiliació pública de la víctima, sense intervenir activa i decisiva per frenar la conducta vexatòria que estava protagonitzant l’altre acusat malgrat estar legal i contractualment obligat a actuar per impedir-ho, limitant-se només a avisar temps després d’ocorreguts els fets a Mossos d’Esquadra per comunicar-los que dos clients s’estaven amenaçant entre ells”.

En el seu escrit de qualifació dels fets, el ministeri públic considera que un de manera activa i l’altre per omissió van perpetrar un delicte d’odi recollit a l’article 510 del Codi Penal. Una conclusió per la que reclama a l’atacant una pena de 18 meses de presó, multa de 9 mesos de 12 euros de quota diària així com l’allunyament de la víctima. Al guarda de seguretat, li redueix la pena de presó a 9 mesos i 9 mesos de multa a 9 euros diaris així com la inhabilitació per fer la feina de guarda de seguretat. A més, imposa una responsabilitat solidària de 2.000 euros que hauran d’abonar la companyia d’assegurances de l’empresa de seguretat subcontractada per l’establiment.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Josep a gener 20, 2021 | 12:04
    Josep gener 20, 2021 | 12:04
    un vigilant amb antecedents penals? pedra al coll i al fons del mar
  2. Icona del comentari de: Ramon a gener 20, 2021 | 12:37
    Ramon gener 20, 2021 | 12:37
    "No, no, no le damo la paliza poque zea maricón zino poque é catalufo". "Ah, güeno, entonse nà, zeguí, zeguí".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa