Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
FGC col·labora en un assaig clínic contra el coronavirus
  • CA

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està participant en un assaig clínic liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet amb l’objectiu de frenar la transmissió del coronavirus, ha informat el Govern aquest dissabte en un comunicat.

D’aquesta manera, el personal mèdic de FGC posarà en contacte als professionals que treballen en aquest assaig amb personal dels ferrocarrils que compleixi els requisits i vulgui participar.

L’experiment busca validar l’administració de la hidroxicloroquina a contactes pròxims d’un cas positiu, ja que la hipòtesi de partida és que aquest tractament reduirà el nombre de contactes que desenvoluparan la infecció.

Si es verifica la validesa del tractament, s’obrirà una altra via per a controlar l’expansió d’aquesta epidèmia per tot el món, comportant així un benefici significatiu en el nombre de vides salvades.

L’estudi el coordina la fundació Lluita contra la Sida i les malalties infeccioses, i es realitza en col·laboració amb la Conselleria de Salut de la Generalitat, l’Institut Català de la Salut, i l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, i té l’aprovació de l’Agència Espanyola del Medicament i de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa