Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una festa a la discoteca Opium indigna la Barceloneta per incomplir la desescalada
  • CA

Veïns de la Barceloneta i passejants van topar dissabte a la nit amb una imatge sorprenent en plena fase 1 de la desescalada. La discoteca Opium, situada al passeig marítim, havia organitzat una festa i els assistents es van aglomerar de forma molt vistosa a la terrassa que el local té a peu de platja. No distàncies de seguretat ni mascaretes: el públic gaudia de la festa sense complir amb les recomanacions contra el contagi de coronavirus.

Diversos passejants van gravar-ho amb els seus mòbils i ho han publicat a les xarxes socials.

La discoteca va obrir la seva terrassa el passat 27 de maig i va anunciar al seu Facebook que oferiria música en directe durant la posta de sol de dissabte, amb un discjòquei. Evitava la paraula “festa” i recomanava reserva prèvia per a les taules. Les discoteques i pubs nocturns no poden obrir fins la fase 3, però com que Opium té terrassa sí que ha pogut obrir aquest espai.

L’Associació de Veïns de la Barceloneta també s’ha queixat públicament de la festa en un fil de piulades. Critiquen les discoteques que “juguen al límit de les normes” a quatre passes “d’on els sanitaris s’estan deixant la pell salvant vides pel maleït Covid-19”, en referència al veí Hospital del Mar. També demanen a les “autoritats” que prenguin “les mesures oportunes” contra el local. A més, lamenten que alguns negocis exprimeixen massa l’aforament de les terrasses, el que no permet complir amb les distàncies anticontagi, i allarguen els horaris.

Possibles multes a locals incomplidors

Consultat pel TOT Barcelona, l’Ajuntament assegura que la Guàrdia Urbana “ha fet seguiment tot el cap de setmana” de la discoteca Opium així com de tots els locals de la zona. “Ha fet els advertiments pertinents davant de qualsevol incompliment als responsables dels locals, per tal de vetllar per les mesures de seguretat, distància i profilaxi que ordena la normativa sanitària”, indiquen portaveus municipals.

Detallen també que la policia local ha “documentat” els incompliments que ha vist i n’ha “aixecat acta”. Un dels espais del litoral on se n’han detectat és efectivament Opium i ja “s’ha advertit al local”, afegeixen. “Aquesta setmana s’estudiaran els incompliments per procedir amb les sancions que s’escaiguin”, conclou el consistori.

Les patronals defensen que Opium va complir

Les patronals de l’oci nocturn Fecasarm i Spain Nightlife han negat que a la discoteca Opium Barcelona se celebrés “cap festa” el dissabte i han defensat que les imatges difoses només reflecteixen l’activitat com a restaurant amb terrassa. En un comunicat recollit per Europa Pressa, lamenten que els internautes i veïns que acusen l’establiment “estan provocant un dany important de manera injusta a la imatge de l’esmentat local, així com a la de el sector de l’oci nocturn”.

És més, sostenen que els vídeos i fotografies que s’han viralitzat “en cap cas s’ajusten a la realitat del que va passar aquella nit”. Recullen merament “un moment molt concret de la nit en què un grup de gent està de peu per parlar amb un altre grup”, situació que va reconduir el personal de seguretat del local, han assegurat. Expliquen, a més, que aquella nit la Guàrdia Urbana va anar a el local dues vegades i va considerar “que tot s’estava desenvolupant amb total normalitat”, sense sobrepassar l’aforament permès, per la qual cosa no van aixecar cap acta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa