Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Volem jugar!”: Famílies de Ciutat Vella reclamen que els infants puguin jugar al carrer tot l’any
  • CA

Un grup de famílies de Ciutat Vella ha llançat un vídeo a través de les xarxes socials per reclamar que els nens i nenes del districte puguin jugar al carrer tot l’any i no només ara que gairebé no hi ha turistes al centre de Barcelona. La campanya és una iniciativa particular d’aquests veïns, que assenyalen que després del confinament els seus fills van trobar les àrees de joc tancades i van fer-se seu de forma espontània “un espai públic buit que fins ara els havia estat hostil”.

“Cada dia per ells ha estat una aventura i una conquesta, han jugat, han caigut, han après, han fet amics, han rigut, han plorat, s’han fet grans… en llocs que eren seus però que encara no havien pogut gaudir”, exposen. “Ara han recuperat les places i no les volen perdre”, asseguren.

Aquest grup de famílies recorda que la pacificació dels carrers i el seu ús lúdic sense perills beneficiaria també a altres col·lectius, com la gent gran, que se senten expulsats en carrers amb molt de trànsit o constantment plens de turistes amunt i avall. “Un espai públic pels infants és un espai públic per tothom”, sostenen.

Les darreres setmanes s’han pogut veure als carrers i places del centre de la ciutat escenes inèdites, com curses de patinets davant la Catedral o la font de la plaça Reial convertida en piscina infantil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa