Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Experts en piscines asseguren que els tractaments de desinfecció habituals acaben amb el virus

El director d’I+D de la companyia d’equipament de piscines Fluidra i biòleg, David Tapias, assegura, davant l’arribada de la temporada d’obertura de piscines, que els tractaments utilitzats habitualment en la desinfecció acaben amb el coronavirus.

“Encara que ens enfrontem a un virus nou, l’aigua de les piscines serà un entorn segur sempre que s’apliqui el tractament de desinfecció adequat, que a més és el mateix que s’ha recomanat sempre”, assegura Tapias, qui ha format part de l’equip que ha elaborat un White Paper a l’empresa sobre aquesta qüestió.

Coincideix així amb el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC), que ha redactat un informe que recopila l’estat actual de coneixement sobre com és la transmissió del virus SARS-CoV-2, causant de la malaltia Covid-19, en espais destinats al bany i altres activitats aquàtiques.

En el seu informe asseguren que el contagi en el mitjà aquàtic “és molt poc probable” i adverteixen que en cas de produir-se seria propiciat per la gran quantitat de persones en aquests espais, que poden ser un focus de contagis.

Els investigadors assenyalen que, tant en piscines com spas, “on l’ús d’agents desinfectants està àmpliament implantat amb la finalitat d’evitar la contaminació microbiana de les aigües, la concentració residual de l’agent de desinfecció present en l’aigua hauria de ser suficient per a la inactivació del virus”.

Així mateix, expliquen que la pràctica totalitat de les piscines a Espanya, tant residencials com esportives o d’oci, utilitzen clor o electròlisi de sal per al tractament de les seves aigües i, en tots dos casos, està demostrat que el principi actiu encarregat de la desinfecció, l’àcid hipoclorós, és capaç d’eliminar no només virus de la família del COVID-19, sinó altres virus i bacteris més resistents.

Sobre les recomanacions perquè les piscines siguin segures, els experts del CSIC aconsellen seguir les indicacions tècnic-sanitàries de les normatives vigents juntament amb les recomanacions habituals en l’actualitat de neteja de mans i cara amb sabó, preferiblement a la dutxa abans de capbussar-se, així com assegurar les condicions higièniques de les zones limítrofes amb desinfecció estàndard.

En la mateixa línia, Fluidra recorda que, per a garantir un bany segur, és important mesurar regularment els paràmetres de PH i clor lliure així com desinfectar l’entorn de la piscina i els materials d’aquesta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa