Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Èxit de Les Kellys per promoure hotels respectuosos amb les netejadores

Les Kellys, organització de dones netejadores d’hotels, han recaptat més de 60.000 euros mitjançant una iniciativa de micromecenatge en què han participat més de 2.100 persones i que té l’objectiu de crear una central de reserves pròpia perquè només inclogui hotels que respectin els drets laborals. L’organització ha anunciat que han arribat a la quantitat mínima que s’havien fixat per posar en marxa la plataforma, mitjançant la qual els clients podran reservar habitacions en hotels on les Kellys tinguin presència sindical.

En declaracions a Europa Press, la representant de Les Kellys a Catalunya, Vania Arana, ha relatat que el moment en què van arribar a la xifra mínima va ser molt emocionant: “Hi ha més de 2.000 persones que creuen en nosaltres, en el nostre projecte, que ens donen suport i se segueixen sumant. Això no es pot pagar, no té preu”.

La iniciativa va començar el 20 de juliol i va néixer com a resposta a les conseqüències econòmiques i laborals de la pandèmia, també davant la sospita del sindicat que a l’octubre, un cop acabada la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporal d’l’Ocupació (ERTO), es produiran “acomiadaments massius”. Encara queden tres dies perquè la primera ronda de finançament acabi, la xifra òptima està fixada en els 90.000 euros. Les Kellys esperen poder comptar amb la seva central de reserves operativa el 2022.

Segell de treball just

La iniciativa està vinculada al que han anomenat Segell de Treball Just i de Qualitat. Té l’objectiu d’assegurar que en els hotels on es fan les reserves es respecten els drets de les treballadores, informen a la plataforma de micromecenatge Goteo.

El segell de garantir que els hotels respecten i compleixen el conveni col·lectiu interprovincial del sector de l’hostaleria i turisme, no externalitzen ni subcontracten serveis com el de les cambreres de pis, compleixen les lleis de prevenció de riscos laborals, garanteixen la mateixa retribució entre sexes i implementen mesures “relacionades amb el treball estable i de qualitat”. “Volem netejar el món i inaugurar una nova era del turisme basada en el respecte, la bellesa i el benestar, que anteposi els interessos humans als mercantils en tot el planeta”, defensen a la plataforma de micromecenatge.

Més notícies
Un agent dels Bombers de Barcelona / Bombers de Barcelona

Extingit un foc a un hotel de la Rambla que ha calgut evacuar

Notícia: Extingit un foc a un hotel de la Rambla que ha calgut evacuar
Comparteix
Ha calgut desallotjar 68 persones i confinar-ne altres 43 per un incendi al muntacàrregues
Notícia: Extingit un foc a un hotel de la Rambla que ha calgut evacuar - Mobile
Restaurant Font del Lleó, que va obtenir dues estrelles Michelin l'any 1936

Les primeres estrelles Michelin de Barcelona

Notícia: Les primeres estrelles Michelin de Barcelona
Comparteix
La guia Michelin va distingir en la seva edició de 1936 cinc restaurants de la ciutat, dos amb una estrella i tres amb dues estrelles
Notícia: Les primeres estrelles Michelin de Barcelona - Mobile

Nou comentari

Comparteix