Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Et maten per un mòbil”: el Tsunami Veïnal mulla Sant Jaume contra la inseguretat
  • CA

Sense polítics i contra ells. La manifestació del Tsunami Veïnal contra la inseguretat a Barcelona ha mullat aquest vespre la plaça Sant Jaume, on s’han sentit crits que exigien la dimissió de Colau i Buch. Un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, han reclamat mesures de fons més enllà del que han qualificat d'”actuacions puntuals” de les administracions. “Et maten per un mòbil”, repetien alguns presents, que portaven pancartes amb el mateix missatge, amb referència a l’apunyalament mortal del Port Olímpic pel robatori d’un telèfon.

[r:3]

La protesta ha estat hostil amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els crits de “dimissió” han acompanyat en tot moment la protesta. Durant la lectura del manifest, els dos portaveus del Tsunami Veïnal s’han hagut d’aturar perquè els assistents han començat a xiular i cridar contra la líder de l’executiu local. 

[r:1]

Els organitzadors, una quarantena d’entitats, han entregat un manifest a l’Ajuntament i a la Generalitat per fer constar el seu malestar. A més, han “convidat a marxar” el regidor del PP Josep Bou de la capçalera de la manifestació, segons ha explicat un dels organitzadors al TOT Barcelona. Tot i així, la protesta ha comptat amb la presència del regidor de Ciutadans Paco Sierra, que ha matisat a aquest diari que hi era a títol personal.

El regidor de Cs Paco Sierra, a l’esquerra de la família amb un cotxet i amb un polo de color rosa | A. L.

Un dels portaveus del Tsunami Veïnal, que ja va protestar fa un any contra la inseguretat, ha exigit que s’acabin “les notícies sobre violacions i agressions”. Manel Martínez ha detallat que el regidor de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, l’ha rebut a ell i a l’altra portaveu Eva Vila a l’Ajuntament. El membre del govern Colau-Collboni els ha emplaçat a una trobada amb totes les entitats, segons Martínez.

Batlle ha confirmat a través de Twitter la trobada i ha anunciat que “properament” es reuniran amb les entitats. 

 

Una de les pancartes de la manifestació | Adrià Lizanda

Com a mesures concretes que exigeix el Tsunami Veïnal, Vila ha precisat que la falta d’il·luminació d’alguns carrers és un problema “fàcil de solucionar” i que es podria fer de forma immediata. També han exigit major presència policial, especialment a “punts conflictius”. En aquestes zones, ha afegit Martínez, demanen presència permanent d’agents del cos. 

L’extrema dreta hi treu el cap

Diversos membres del grup d’extrema dreta Soldados de Odín han estat presents durant la manifestació. Tot i que s’han mantingut al marge de la protesta, se’ls ha pogut veure a Sant Jaume de principi a final de la concentració. Dos d’ells portaven jaquetes amb el nom del grup i una bandera d’Espanya. No és la primera vegada que els ultres s’adhereixen a les reivindicacions veÏnals. 

Els membres de Soldados de Odín, a l’esquerra de la imatge | Adrià Lizanda

[r:2]

Més notícies
El Tsunami Veïnal pressionarà Colau i Buch per canviar les prioritats de la policia
Notícia: El Tsunami Veïnal pressionarà Colau i Buch per canviar les prioritats de la policia
Comparteix
Una quarantena d'agrupacions de veïns, allunyades de l'associacionisme històric, torna a mobilitzar-se aquest dissabte per reclamar més "seguretat i civisme"
Brots xenòfobs taquen les protestes del Besòs i la Verneda
Notícia: Brots xenòfobs taquen les protestes del Besòs i la Verneda
Comparteix
Partits com Vox i veïns que comparteixen la seva ideologia intenten sucar pa en la reivindicació diària de més seguretat i neteja als dos barris
S’entrega un dels implicats en l’homicidi de la noia del Port Olímpic
Notícia: S’entrega un dels implicats en l’homicidi de la noia del Port Olímpic
Comparteix
L'home ha quedat empresonat de manera preventiva

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa