“Et maten per un mòbil”: el Tsunami Veïnal mulla Sant Jaume contra la inseguretat

Una quarentena d'entitats omplen la plaça i demanen la dimissió de Colau

Sense polítics i contra ells. La manifestació del Tsunami Veïnal contra la inseguretat a Barcelona ha mullat aquest vespre la plaça Sant Jaume, on s’han sentit crits que exigien la dimissió de Colau i Buch. Un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, han reclamat mesures de fons més enllà del que han qualificat d'”actuacions puntuals” de les administracions. “Et maten per un mòbil”, repetien alguns presents, que portaven pancartes amb el mateix missatge, amb referència a l’apunyalament mortal del Port Olímpic pel robatori d’un telèfon.

[r:3]

La protesta ha estat hostil amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els crits de “dimissió” han acompanyat en tot moment la protesta. Durant la lectura del manifest, els dos portaveus del Tsunami Veïnal s’han hagut d’aturar perquè els assistents han començat a xiular i cridar contra la líder de l’executiu local. 

[r:1]

Els organitzadors, una quarantena d’entitats, han entregat un manifest a l’Ajuntament i a la Generalitat per fer constar el seu malestar. A més, han “convidat a marxar” el regidor del PP Josep Bou de la capçalera de la manifestació, segons ha explicat un dels organitzadors al TOT Barcelona. Tot i així, la protesta ha comptat amb la presència del regidor de Ciutadans Paco Sierra, que ha matisat a aquest diari que hi era a títol personal.

El regidor de Cs Paco Sierra, al costat de la família amb un cotxet i amb un polo de color rosa | A. L.

El regidor de Cs Paco Sierra, a l’esquerra de la família amb un cotxet i amb un polo de color rosa | A. L.

Un dels portaveus del Tsunami Veïnal, que ja va protestar fa un any contra la inseguretat, ha exigit que s’acabin “les notícies sobre violacions i agressions”. Manel Martínez ha detallat que el regidor de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, l’ha rebut a ell i a l’altra portaveu Eva Vila a l’Ajuntament. El membre del govern Colau-Collboni els ha emplaçat a una trobada amb totes les entitats, segons Martínez.

Batlle ha confirmat a través de Twitter la trobada i ha anunciat que “properament” es reuniran amb les entitats. 

 

Una de les pancartes de la manifestació | Adrià Lizanda

Una de les pancartes de la manifestació | Adrià Lizanda

Com a mesures concretes que exigeix el Tsunami Veïnal, Vila ha precisat que la falta d’il·luminació d’alguns carrers és un problema “fàcil de solucionar” i que es podria fer de forma immediata. També han exigit major presència policial, especialment a “punts conflictius”. En aquestes zones, ha afegit Martínez, demanen presència permanent d’agents del cos. 

L’extrema dreta hi treu el cap

Diversos membres del grup d’extrema dreta Soldados de Odín han estat presents durant la manifestació. Tot i que s’han mantingut al marge de la protesta, se’ls ha pogut veure a Sant Jaume de principi a final de la concentració. Dos d’ells portaven jaquetes amb el nom del grup i una bandera d’Espanya. No és la primera vegada que els ultres s’adhereixen a les reivindicacions veÏnals. 

Els membres de Soldados de Odín, a l'esquerra de la imatge | Adrià Lizanda

Els membres de Soldados de Odín, a l’esquerra de la imatge | Adrià Lizanda

[r:2]

Més informació

Nou comentari